Hvordan velge en kaffekvern

Hvordan kan det выбрать кофемолкуDet er folk som drikker øyeblikkelig kaffe. De kan bare bli pitied. Sanne kjennere foretrekker kaffe laget direkte fra korn. De tømmer selv malt kaffe i en vakuumpakke, som selges i butikkene. Hvem vet når han sov og hvor mye er allerede på sokkelen. Med tiden er duften fortapt uansett. Legg til her er lagring av kaffe hjemme i banken, kontakt med oksygen – alt dette forbedrer ikke kvaliteten på den ferdige drikken. “Riktig” kaffe kan bare tilberedes fra ferskt korn. I dette tilfellet kan du ikke uten en hjemmekoselkvern. På hvordan å velge en kaffekvern og hva bør tas hensyn til når du kjøper en kaffekvern og vår historie vil gå.

Kaffekvernere er forskjellige. I butikkene finner du to grunnleggende typer av disse enhetene. De er forskjellige i slipesystemet. Det er enheter med roterende kniver og med møllesten.

roterende кофемолкаRoterende kaffekverner

I det første tilfellet gir grindersignalet et plast- eller metallhus der motoren er skjult. I den øvre delen er det en beholder for å fylle kaffebønner, nederst på hvilken roterende kniv roterer. På toppen er beholderen lukket med et lokk (oftest gjennomsiktig). Det er selvsagt en strømledning og en strømknapp. Sistnevnte kan bygges inn i lokket eller plasseres ved siden av det.

beholder kaffe beholder i husholdningenes kaffekvern rotasjon 30-120 g Hvis tilberede en kopp kaffe om morgenen for deg selv og din kjære – ikke ta enheten til en beholder mer enn 50, det faktum forberede en forfriskende drink porsjoner trenger bare 7-8 g pulver. Hvis kaffe forbrukes av hele din store familie – ta en nærmere titt på de mer kapasitive modellene. Det virker – hva er forskjellen? Imidlertid påvirker selv slike finesser smaken av drikken, som kommer i koppen din.

I ferd med å lage kaffe er det svært viktig å kunne regulere graden av sliping. For eksempel, for espresso, trenger han en, for kaffe, som blir tilberedt i den franske pressen – en annen, og til matlaging på tyrkisk – den tredje. I roterende kaffemaskiner er graden av sliping avhengig av effekten av enheten og på driftstiden. Jo høyere motorkraft, jo lengre det kan rotere kniven, og jo lenger prosessen varer, jo tynnere blir den resulterende fresingen.

  Brødrister og roastere. oversikt

roterende кофемолкаI husholdninger er det presentert modeller av roterende kaffekvern med effekt fra 80 til 270 W. Det er verdt å merke seg at du ikke trenger å kjøpe den kraftigste kaffekvernen. Men det er også bedre å ikke ta en liten. Det optimale effektnivået for slike enheter er 160-180 W.

Sikkerhet. I roterende modeller forblir kniven ute. Selvfølgelig vil de fleste av disse kaffekvernene ikke, takket være et spesielt låsesystem, virke uten lukket lokk, men noen uforsiktige brukere klarer seg fortsatt å kutte seg. For alle andre ting er en slik sikkerhetsmekanisme ganske lunefull, og for å si det enklere, er det skjøre. Tross alt holdes lokket av plastfiksere, som, alas, har en tendens til å bryte i det mest uopprettelige øyeblikket – faktisk fjerner kaffekvernet helt.
Det er en mening støttet av mange kaffetraktere, at en av de viktigste ulempene ved en roterende kaffekvern er et stykke kaffe av forskjellige størrelser. I prinsippet, hvis du brygger kaffe i en Turk – spiller det ingen rolle. Men hvis det er en kaffetrakter (av noe slag), er det bedre om den malt kaffe er homogen. I dette tilfellet kjøper du en grinder med en møllesten.

kvernstein кофемолкаMill mill kaffekvern

Mølleutformingen sørger for tilstedeværelsen av to metallskiver (rustfritt stål), mellom hvilke kornene er slipt. Faktisk – det er en elektrisk mølle.

Ved hjelp av en kvern med en møllesten, kan du som regel angi den nødvendige graden av sliping av korn. Justeringen utføres ved hjelp av automatikk. Moderne modeller med møllesten tillater bruk av 10-15 slipemoduser. Hver modus fremmer oppnåelse av kornpartikler av en viss størrelse. Hvor mange en kaffekvern ville ikke fungere, uansett hvor mange møllestene partikkelstørrelsen ikke endret.

  Grill for en velsmakende sommer

Malt kaffe er et resultat av grinderarbeidet, det viser seg vanligvis å være mye mer homogent enn å bruke roterende enheter (dette er som nevnt ovenfor en nødvendig betingelse for å drikke en elektrisk kaffemaskin). I tillegg er grinders med møllesten som regel mer kapasitet enn deres roterende “kolleger” – de kan holde opptil 300 gram korn. Imidlertid er mange modeller er utstyrt med en spesiell doseringssystem: lasting container “i full” du kan, ved hjelp av en spesiell innebygd automatisering, male så mye kaffe som du trenger på denne tiden av overflødig pulver er ikke “ut av damp”. Det finnes også modeller som er i stand til å male kaffe basert på et forhåndsbestemt antall kopper.

kvernstein кофемолкаEt annet pluss av mølle er sikkerhet, manglende evne til å kontakte brukeren (tross alt er de “skjult” inne i kvernen).

Det er verdt å merke seg at grinderen (i motsetning til den roterende grinderen) ikke kan slås av før slutten av slipingssyklusen. Selvfølgelig, hvis dette er noe du trengte, er du fri til å trekke ledningen til enheten fra en stikkontakt. Dette vil imidlertid muligens føre til feil i driften av automatisering i fremtiden.

Tilleggsfasiliteter

Det er bra hvis kaffekvernen har en timer. I roterende modeller er det mulig å regulere graden av sliping med den, og i noen malerier – mengden malt kaffe. I dette tilfellet er det verdt å vite at jo mer stekt kornene, jo langsommere er det.

Overopphetingsbeskyttelse – Hvis motoren blir ekstremt varm (for eksempel ved langvarig bruk), slås kaffekvernet automatisk av. Hjelper å unngå enhetsfeil.

  Elektriske kjøttkverner. Hvilken å velge og kjøpe?

Temperer er en spesiell trykk, med hvilken kaffe er rammet inn i kaffemaskinen. Dette er nødvendig, slik at trykket under den videre fremstillingsprosessen av drikken blir jevnt fordelt gjennom kaffen “tabletten”. Vanligvis leveres kaffemaskinen med tempera, men hvis den er i en kaffekvern, kan det være lettere å bruke den. Det viktigste er at diameteren skal være den samme som diameteren til hornet.

Plasser for ledningen. Hvis det er gitt i tilfelle en kaffekvern – dette er greit. Ledningen vil ikke forstyrre lagringen av enheten.

kvernstein кофемолкаHvor mye

De produserer kaffekvernere (roterende og møllesten), de fleste produsenter av kjøkkenapparater. Dette er hovedsakelig merker kjent for russere: Binatone, Braun, Bosch, Bork, Delonghi, Krups, Moulinex, Saeco, Siemens, Tefal…

Kostnaden for roterende kjøretøy starter fra 750 rubler. For eksempel, for så mange solgte modeller Binatone CG-150, med en kapasitet på 60 gram kaffe, 150 watt. Men Bork CG MGN 9227, med et metallskap, kapasitet 270 W og kapasitet på en kaffebeholder 120 g, tilbys for 3000. I gjennomsnitt kan en kvalitet roterende kaffekvern kjøpes for tusen rubler.

Mill modeller er dyrere. Siemens MC27070 kan finnes i butikkene for 1.2 tusen rubler. Dette er en av de billigste lignende enhetene, med en effekt på 120 watt. Men den stilige American KitchenAid Burr Coffee Mill, som vil dekorere noe kjøkken, selges for 13 tusen. Men teknikken til dette merket har aldri blitt preget av rimelige priser. Den gjennomsnittlige kostnaden for en husholdning av høy kvalitet er 2-3 tusen rubler.

Nå vet du alt om hvordan du velger en kaffekvern, som er kaffekvern. Hva bør man ha i bakhodet når man kjøper en kaffekvern. Vi håper at du nå får en deilig, duftende kaffe.

Daniil Golovin