Retter fra kalkunfilet

Kalkunen begynte å dukke opp på våre bord på grunn av tilgjengeligheten – i dag kan du kjøpe kalkun i nesten hvilket som helst supermarked eller i markedet. I denne artikkelen vil vi se på hvordan å lage matretter fra kalkunfilet.

Tyrkia kjøtt er et deilig diettprodukt. Fans av amerikansk kino vet at bakte kalkun er en tradisjonell tallerken til Thanksgiving, men i dag kalkun inspirerer kulinariske feats flere og flere russiske mennesker. Kjøtt av kalkun er kjent for sine diettegenskaper. Den er rik på protein, vitaminer og mineraler, og kolesterolinnholdet i det er minimalt. Tyrkia kjøtt gir en lang følelse av mat, er lett fordøyd og gir kroppen kalsium, kalium og jern, så det kan anbefales til ledd og anemi. Tyrkia er et allergivenlig produkt som er ideelt for baby mat. Kalkun inneholder også mer natrium, slik at du kan bruke mindre salt når du lagrer det, noe som er spesielt viktig for de som er slanking eller har blodtrykksproblemer.

tallerken из филе индейки

Det er mange oppskrifter og måter å forberede ømt kalkun kjøtt – det kan stekt, stuet, bakt, laget av det salater og smørbrød. For diett ernæring er det best å lage filetene i ovnen. Som en side rett til kalkun er det best å bruke ris, poteter og grønnsaker. Kalkun er perfekt kombinert med tørr vin og grønnsaker. Delikat hvitt kalkun kjøtt er en utmerket base for nesten enhver blanding av krydder. Kalkunfileten fungerer godt med timian, oregano, salvie eller basilikum. Hvis du bruker friske urter, er det best å kutte dem store og sett inn under kalkunens hud. Tilberedt kalkun er godt lagret i kjøleskapet, og restene du kan bruke til å lage salater eller hamburgere.

Når vi snakker om kalkunfilet, mener vi først og fremst brystene. Tyrkisk bryst veier vanligvis betydelig flere kyllingebryst – fra 1 kg til 4,5 kg – så vurder dette når du bestemmer hvor mye kjøtt du må kjøpe. Et bryst av kalkun vil være nok til å mate fra to til fire personer, mens to bryster er nok for seks eller åtte. Den gjennomsnittlige størrelsen på en del kalkunbryst er omtrent 150-200 g per person. Hvis du kjøper en fersk kalkun, vær oppmerksom på ømme rosa bryst uten flekker. Velg frosne kalkunfileter uten tegn på frysing av brann. Kalkunfiletet kan lagres i fryseren i opptil 9 måneder.

filet индейки

Når du bruker frosset kalkunfilé, må du sørge for at den er helt opptinnet før du lagrer det. Hvis du prøver å lage kalkun i fryst tilstand, vil det ta en utrolig lang tid. Langsom tining i kjøleskapet er den beste metoden i dette tilfellet. Som regel vil frosne kalkunfileter tine i 24 timer i kjøleskapet. Etter tining, kan kalkunen lagres i kjøleskapet i flere dager før matlaging. Hvis du har liten tid, avfrost kalkunen i en mikrobølgeovn eller i en stor bolle med kaldt vann, skift ut vannet hver halve time. Siden opptining ved høye temperaturer (et bad med kaldt vann og en mikrobølgeovn) kan stimulere veksten av bakterier, anbefales det å umiddelbart forberede det tine kjøttet under slike forhold.

Bakt kalkunfilet er ikke bare veldig velsmakende, men også veldig nyttig. Dette alternativet er flott for de som ser på figuren eller søker å gå ned i vekt. Forberedelse av kalkun i ovnen har sine egne egenskaper, uten kjennskap til hvilke det er vanskelig å tilberede deilige saftige retter. Det vanligste problemet som husmødre møter når du lager kalkun i ovnen, er tørt kjøtt. Men overholdelse av noen enkle nyanser av matlaging denne typen kjøtt vil tillate deg å unngå tørrhet. Husk at kjøttet blir mer saftig hvis det er bakt i en erme, i folie eller med frukt og grønnsaker. Det er også viktig å ikke overdrive det med steketiden i ovnen – vanligvis fra 20 minutter til 1 time, avhengig av filetens størrelse. Når kalkunen er tilberedt riktig, blir kjøttet sart og saftig. Hvis du bake kalkunfileter i ovnen, legg til det skivede løkskiver og poteter, og du får en god pynt, noe som ikke krever ekstra tid brukt.

Bruken av marinade gjør kjøttet mykt og duftende. Marinade må gjøres, minst en time før den planlagte forberedelsen av kalkun. Bruk ca 60 ml marinade for hver 500 g kalkun kjøtt. Mariner kjøtt i 1 til 3 timer før matlaging. Etter koking, la kalkunen stå ved romtemperatur i 20 minutter og dekke den med folie. På denne tiden vil juice fra kalkun trenge inn i kjøttet. Hvis du hopper over dette viktige trinnet, kan du få et tørt kjøtt.

Deilige retter fra kalkunfiletene bidrar til å diversifisere dietten, så vi anbefaler ikke å nøle og lage kjøttet i en stekepanne med aromatiske krydder.

Tyrkiafilet i stekepanne

filet индейки на сковороде

ingredienser:
500 g kalkunbrystfilet,
1 liten løk,
1 fedd hvitløk,
1/2 ts bakken kanel,
1 ts bakken ingefær,
1/4 ts bakkeklær,
2 ss hvit eddik,
1/2 ts brun sukker,
2 ss vegetabilsk olje,
salt og pepper etter smak.

forberedelse:
Hvis kalkunbrystet er for tykt, slå det av med en kjøtthammere, plasser fileten i en plastpose. Hver biff bør ikke være tykkere enn 1,5 cm.
Bland hakkede løk, hakkede hvitløk, krydder, eddik, sukker og vegetabilsk olje i en beholder. Legg til kalkun og marinér i 30 minutter. Fjern overflødig hvitløk og løk før steking. Stek kalkunen på en varm stekepanne i 4-5 minutter på hver side.

Multivarka hjelper ikke bare med å spare tid og energi når du lager mat, men også gjøre retter mer nyttige. Ved å bruke multivarket får du ømt saftig kjøtt som vil beholde alle sine ernæringsmessige egenskaper.

Tyrkiafilet i multivark

filet индейки в мультиварке

ingredienser:
300 g kalkunfileter,
130 g gulrøtter,
120 g sopp,
80 g løk,
40 ml vegetabilsk olje,
salt og krydder.

forberedelse:
Kjøtt, gulrøtter og løk kuttes i terninger. Kryd sopp i 4 deler. Sett alt i multivarket, legg til olje, salt, krydder og lukk lokket. Velg programmet “Hot”, sett timeren i 40 minutter og start programmet.

Fra en kyllingefilet og grønnsaker er det mulig å tilberede en bemerkelsesverdig stuing som vil være faktisk når som helst på året.

Tyrkiafilet med grønnsaker

filet индейки с овощами

ingredienser:
2 brystløse kalkunbryst,
2 løk,
1 selleri selleri,
2 gulrøtter,
2 poteter,
1 bulgarsk pepper,
3 glass kylling kjøttkraft,
3 ss mel,
2 ss smør.

forberedelse:
Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Legg hakket løk og stek i et par minutter. Rør i gulrøtter, selleri og paprika, kutt i terninger og stek til ferdig. Bland med terninger med potet og mel. Hell kyllingbuljongen og krydret med marjoram. Legg de ternede kalkunfiléene og kom med koking. Reduser temperaturen, dekselet og koker over lav varme i 40 minutter.

Tilberedt på følgende oppskrift, kalkun er veldig høyt kalori, så server det med en kostholdsrett, for eksempel stewed grønnsaker eller ris.

Tyrkiafilé med soppsauce

kalkun с грибным соусом

ingredienser:
4 steker av kalkunfilet,
270 g mushroom,
250 ml tykk krem,
3 ss mel,
1 ts hvitløkspulver,
20 g smør,
1 ss vegetabilsk olje,
persille greener,
salt til smak.

forberedelse:
Bland mel, hvitløkspulver og salt. Hell blandingen på en flat tallerken og rull filetene.
Smelt smøret i en stekepanne over middels varme. Stek fileten i ca 10 minutter på hver side.
Fjern de ferdige fileter, legg til vegetabilsk olje og hakkede sopp. Stek ca 10 minutter. Tilsett krem, hakket persille og lag i ca 3-5 minutter til tykk. Hell kalkunfileten med soppsauce og server fatet varmt.

Retter fra kalkunfilet er perfekte for hverdags familie middag, og for et festlig bord. Vi er sikre på at kalkunfileten bakt med svisker og sopp blir en verdig dekorasjon av bordet både på hverdager og i viktige hendelser.

Tyrkiafilé bakt med svesker og sopp

kalkun с черносливом

ingredienser:
500 g kalkunfileter,
1 løk,
150 g sopp,
100 g pommes frites uten pips,
2 fedd hvitløk,
tørket timian,
sitronskall,
vegetabilsk olje,
krydder, salt og pepper.

forberedelse:
Stek hakkede sopp i noen få minutter i vegetabilsk olje. Legg hakket hvitløk, timian, hakket løk og stek i ca 8 minutter. Rør med hakkede svesker.
Rist kalkunfiletet med salt og pepper og la et kutt i kjøttet for å lage lomme. Legg sjampinjongfyllingen i hulrommet, fest det med tannpirer, pakk kjøttet i folie og bake i en forvarmet ovn i ca 190 timer i ca 1 time. Under kokingen, åpne folien flere ganger og vann kjøttet med juice. I løpet av de siste 20 minuttene, åpne folien helt slik at fileten er brunet.

Tyrkiafilet i ovnen

filet индейки в духовке

ingredienser:
1 bryst av kalkun med hud (ca 3 kg),
1 kopp tørr hvitvin eller buljong,
3 fedd hvitløk,
2 ts tørr sennep,
1 ss tørket rosmarin,
1 ss tørket salvie,
1 ts tørket timian,
1 ts jordet sort pepper,
2 ts salt,
2 ss vegetabilsk olje,
2 ss fersk sitronsaft.

forberedelse:
Forvarm ovnen til 160 grader. Sett kalkunbrystet i en bakervarer. Bland hvitløk, sennep, krydder, salt, vegetabilsk olje og sitronsaft gjennom pressen for å lage pastaen. Skyll huden forsiktig og bruk halvparten av pastaen direkte til kjøttet. Resterende pasta er jevnt fordelt på huden. Hell vin eller buljong i støpeformen.
Bake kalkunen fra 1 time 40 minutter til 2 timer, til skallen blir gyldenbrun. Hvis huden er for brunet under tilberedningen, dekk kalkunen med aluminiumsfolie.
Når kalkunen er klar, dekk den med folie og la den stå ved romtemperatur i 15 minutter. Skjær og server.

Kalkunfiletet i tomatsaus er en rask, velsmakende og økonomisk middag for hele familien. Server med kokte ris, potetmos, stekte poteter eller grønnsaker.

Tyrkiafilet i tomatsaus

Hvordan kan det приготовить филе индейки

ingredienser:
4 steker av kalkunfilet (ca 170 g hver),
1 løk,
1 fedd hvitløk,
5 tomater,
2 ss vegetabilsk olje,
1/2 ts sukker,
salt og malt sort pepper,
grønt.

forberedelse:
Varm oljen i en stor stekepanne over middels varme. Stek biffene på begge sider, ca 3 minutter på hver side. Hold deg varm.
I samme pan stek de finhakkede løkene og knust hvitløk til den er myk, ca 5 minutter. Tilsett knuste urter, sukker, salt og pepper. Rør, kok og legg kalkun i sausen. Reduser varmen og kok i ca 12 minutter.

Kalkunfileten i folie er en utmerket tallerken for de som ser på vekten og helsen. Tilberedt på denne oppskriften, er kalkunen veldig saftig og inneholder et minimum av kalorier.

Tyrkiafilet i folie

filet индейки в фольге

ingredienser:
600 g filet med kalkunbryst,
1 sitron,
1/2 ts bakken svart pepper,
1/2 ts bakket chili,
1 teskje paprika,
1 ts tørket urter,
2 ss vegetabilsk olje,
salt,
15 g smør.

forberedelse:
Klipp fileter i porsjoner. For å forberede marinaden blander du sitronsaft, krydder og salt i en bolle. Sett kalkunen i marinade og la den stå i 10 minutter ved romtemperatur. Vend om og la igjen i ytterligere 10 minutter.
Legg hvert stykke i folie og legg på toppen av et lite stykke smør for kjøttpåse. Rull opp kantene på folien og lag en konvolutt.
Bake i forvarmet til 180 graders ovn i 40 minutter. Åpne folie og bake i ytterligere 10 minutter til gullbrun.

Hvis du har en liten mengde kalkun igjen, kan du prøve å lage en uvanlig salat i thailandsk stil. Ananas og karri gir denne salaten et eksotisk notat.

Salat med kalkun

salat с индейкой

ingredienser:
250 g kalkunfileter,
50 g ris,
150 ml vann eller kjøttkraft,
1 liten ananas (800 g),
1 oransje,
grønn løk,
50 g majones,
150 g naturlig yoghurt,
1 ss karri pulver,
1-2 ss sitron juice,
2 ss vegetabilsk olje,
salt og pepper etter smak.

forberedelse:
Kok ris i saltvann og la det avkjøles. Stek kalkunfilet i vegetabilsk olje, og tilsett smak og salt. Hell i vann eller buljong, dekk og kok i 15-20 minutter. La det avkjøles.
Skal ananas, fjern kjernen og kutt i stykker. Rengjør oransje, fjern filmen fra lobules og kutt i stykker. Kryd kalkun kjøtt først i skiver, og deretter i tynne strimler.
Bland majones med yoghurt, karri, sitronsaft, salt og pepper. Sett i salatskålen kjøtt, ananas, appelsin, ris og hakkede løk. Rør med saus og server.

Prøv å lage mat fra kalkunfilet, og de vil definitivt bli favoritter i menyen. Ta utgangspunkt i de foreslåtte oppskrifter og endre dem til din smak. Du kan lard kalkunfilet hvis den er bakt med et stykke, finhakkede hvitløksklær eller satt sammen med biff grønnsaker og vikle i folie – faktisk er det mange alternativer. Prøv og nyt deilig og sunn mat!

Svetlana Popova