De 10 smarteste menneskene i verden

10 самых умных людей в мире

Å dømme hvor smart en person er, er et veldig subjektivt spørsmål. Er dette bestemt av intelligensfaktoren eller handler det om prestasjon?

Om lag 50 prosent av befolkningen har en IQ på 90 til 110, 2,5 prosent av mennesker er mentalt retarderte med IQ under 70, 2,5 prosent av personer som overstiger flertallet av IQ over 130, og 0,5 prosent anses som genier med IQ ovenfor 140.

Selv om debatten om hvem som bør anses smart er sannsynligvis aldri redusert, er det usannsynlig at noen vil argumentere for at disse menneskene kan bli kalt en av de smarteste i verden. Her er de 10 smarteste levende menneskene, ifølge en uavhengig webpublisering SuperScholar.org


De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 160

Dette er trolig en av de mest kjente personer på denne listen. Stephen Hawking ble kjent for sin progressive forskning i teoretisk fysikk, og andre verk som forklarer universets lover. Han er også forfatter av 7 bestselgere og holder av 14 priser.

2. Kim Ung-Jong

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 210

Kim Ung-Jong er et barnprodigy fra Korea, som kom inn Guinness Book of Records, Som eier av den høyeste intelligensens intelligens i verden. I en alder av 2 var han flytende på to språk, og ved 4. ble han allerede løse komplekse matematiske problemer. I en alder av åtte ble han invitert av NASA til å studere i USA.

3. Paul Allen

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 170

  25 fantastiske fakta som er vanskelig å tro

Medgrunnleggeren av Microsoft er absolutt en av de mest vellykkede menneskene som har vendt seg til rikdom. Med en formue som anslås til 14,2 milliarder dollar, er Paul Allen på den 48. plass i listen over de rikeste menneskene i verden, og eier mange bedrifter og idrettslag.

4. Rick Rosner

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 192

Med en så høy intelligensfaktor er det lite sannsynlig at du vil innse at denne personen jobber som tv-produsent. Rick er imidlertid ikke et vanlig geni. Hans track record nevner arbeidet med en stripper, en rulleskøyter, en sitter.

5. Garry Kasparov

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 190

Garry Kasparov – den yngste ubestridte verdens sjakkmesteren, som ble eier av denne tittelen i 22 år. Han holder rekorden for den lengste oppbevaring av nummer én sjakk spiller i verden. I 2005 annonserte Kasparov slutten av sin sports karriere og viet seg til politikk og skriving.

6. Sir Andrew Wiles

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 170

I 1995 viste den berømte britiske matematikeren Sir Andrew Wiles Fermat’s Great Theorem, som ble ansett som den mest komplekse matematiske oppgaven i verden. Han er mottaker av 15 priser innen matematikk og vitenskap.

7. Judit Polgar

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 170

Judit Polgar er en ungarsk sjakkspiller, som i en alder av 15 år ble den yngste stormesteren i verden, og overgikk Bobby Fishers rekord for en måned. Hennes far lærte henne og søstrene å sjakk hjemme, og viste at barn kan nå utrolige høyder hvis de begynner å trene fra en tidlig alder.

8. Christopher Hirata

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 225

I en alder av 14 kom en amerikaner, Christopher Hirata, inn California University of Technology, og i en alder av 16 jobbet han allerede på NASA på prosjekter knyttet til koloniseringen av Mars. Også i en alder av 22 år fikk han tittelen doktorgrad i astrofysikk.

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 230

Tao var et begavet barn. I en alder av 2 år, da de fleste av oss aktivt var i stand til å vandre og tale, utførte han allerede grunnleggende aritmetikk. Ved en alder av 9 deltok han i matematikk på universitetsnivå og i en alder av 20 fikk han doktorgrad fra Princeton University. I en alder av 24 år ble han den yngste professoren ved University of California, Los Angeles. For hele tiden publiserte han mer enn 250 vitenskapelige artikler.

10. James Woods

De 10 smarteste menneskene i verden


IQ 180

Amerikansk skuespiller James Woods var en strålende student. Han deltok i lineær algebra i den prestisjetunge University of California Los Angeles, og ble deretter innskrevet Massachusetts Institute of Technology, hvor han bestemte seg for å forlate studiet av politikk for å skape skuespill. På hans konto, tre Emmy Awards og to nominasjoner for “Oscar”.