Selfie lidenskap er et symptom på en psykisk lidelse

iver селфи – признак психического расстройства

Liker du å fotografere deg selv og spre bilder på Internett? Eksperter hevder at folk som stadig ser etter riktig vinkel for å ta et bilde av deg selv, kan lide av en psykisk lidelse.

Britisk psykiater dr David Wil (David Veale) hevder at de fleste pasienter med en lidelse kjent som dysmorfofobi gjør ofte selfies – bilder av seg selv.

To av de tre pasientene som kommer til meg med dysmorfofobi, med den voksende populariteten til kameratelefoner, har et obsessivt ønske om å stadig gjøre selfies og publisere dem på sosiale nettverk“sa han.

Hva er Selfie?

selfi-1.jpg

Selfi er begrepet som brukes til å beskrive bilder av deg selv med det formål å publisere det på et sosialt nettverk eller dele bilder, for eksempel Facebook eller Instagram. For å gjøre selfi, gjøres bildet oftest ved å utvide høyre eller venstre hånd, snu kameraet mot deg.

Selfi fans kan bruke timer på å lage et bilde av deg selv, hvem ville ikke vise sine mangler i utseende, som de ser, og andre kanskje ikke merker i det hele tatt.
Ofte tar slike folk noen fotografier til de finner en bedre vinkel eller utgjør, og de er veldig nøye om de minste feilene.

Selfie foto

slefi-3.jpg

Så i en ekstreme sak, en britisk tenåring Danny Bowman (Danny Bowman) prøvde å begå selvmord, fordi han var misfornøyd med sitt utseende i bildene av seg selv, som han gjorde.

Han ønsket å tiltrekke seg jenter så mye at han tilbrakte 10 timer om dagen og gjorde mer enn 200 selv, og prøvde å finne det perfekte skuddet.

  Test: Hvem er du en engel eller en demon?

Vanen som han hadde i alderen 15, førte til at han dro ut av skolen og tapte 12 kilo. Han dro ikke hjem i 6 måneder, og da han ikke kunne lage et perfekt bilde, prøvde han å drepe seg med en overdose. Heldigvis klarte hans mor å redde sin sønn.

selfi-2.jpg

Eksperter sier også at selvabsorpsjon kan være et tegn på at en person er enten egomanisk eller veldig usikker på seg selv.

Ønsket om å følge de publiserte bildene, de som likte dem eller de som har kommentert dem, ønsket om å nå det høyeste antall “liker” – kan være tegn på at selfie forårsake psykiske problemer.

dysmorfofobi

slefi-4.jpg

Dysmorfofobi er en lidelse preget av det faktum at en person altfor bekymret for en eller flere feil i hans utseende, som er usynlige for andre.

Selv om alle har noe i utseende, enn han kan være misfornøyd med – en buet nese, et ujevnt smil, for store eller for små øyne, hindrer disse funksjonene oss ikke fra å leve. Samtidig tenker mennesker med dysmorfofobi om deres virkelige eller forestillede feil hver dag.

Les også: Sjokkerende ofre for plastikkirurgi

Symptomer på dysmorf fobi:

Overdreven bekymring for fysisk utseende

· Hyppig undersøkelse av deg selv i speilet eller omvendt å unngå speil

· Sterk tillit til at du har noen form for anomali eller defekt som gjør deg stygg

· Trodde at andre er negative om utseendet ditt

· Unngå sosiale situasjoner

· Følelse av å bli hjemme

· Trenger å søke forsikringer fra andre om utseendet ditt

  Puslespillet i kroppen vår: Hvorfor blinker vi så ofte?

· Hyppige kosmetiske prosedyrer som ikke tilfredsstiller

· Obsessivt plukker eller plukker opp huden eller riper ut håret

· Forsøk på å skjule utseendet ditt med klær, sminke, hatter, etc..

· Sammenligne ditt utseende med andre

De fleste mennesker med BDD er bekymret for deres ansikt, rynker, kviser, hår, håravfall, hudens ytre utseende og årer, bryststørrelse, tone og muskel størrelse, kjønnsorganer.