Puslespillet i kroppen vår: Hvorfor blinker vi så ofte?

gåte нашего тела: Почему мы так часто моргаем?

Selv om det er kjent at blinkende beskytter våre øyne mot støv og andre fremmede partikler, fant forskerne ut at det er et annet blink – psykologisk funksjon.

I gjennomsnitt blinker en person 15-20 ganger i minuttet, det vil si, øynene våre er stengt i 10 prosent av våknetiden. Blinkende fukter og beskytter øyeeballet, men vi blinker mye oftere enn nødvendig for å utføre disse funksjonene.

En gruppe japanske forskere har nylig gjort en uventet funn: Hurtig lukking av øynene hjelper oss å samle våre tanker og fokus på hva som skjer rundt.


Puslespillet i kroppen vår: Hvorfor blinker vi så ofte?

De kom til denne konklusjonen og la merke til et interessant faktum: øyeblikkene når vi blinker, oppstår ikke ved en tilfeldighet. Selv om det virker som om vi gjør dette spontant, viser forskning at folk blinker på forventede øyeblikk.

– Hvis vi leser, blinker vi som regel etter at setningen er avsluttet.

– Hvis vi hører på en persons tale, blinker vi ofte når høyttaleren pause mellom setninger.

– Hvis en gruppe mennesker ser på samme video, blinker de nesten samtidig, når handlingene blir forsinket i en kort stund.

Puslespillet i kroppen vår: Hvorfor blinker vi så ofte?

Som et resultat fant forskerne at vi Ubevisst begynner vi å blinke til psykisk hvile, deaktiver visuelle stimuli og fokus oppmerksomheten din.

For å teste dette, forskerne rekruttert 10 forskjellige frivillige som tok funksjonell magnetisk resonans imaging og så på TV show “Mr. Bean”. Forskere overvåket i hvilke områder av hjernen det var økt og redusert aktivitet i blinkende.

Analyse av studien viste at når deltakere blinket, økte hjernens aktivitet i området kalt passivmodus av hjernen. Det fungerer når vi er i en tilstand av våkne hvile, og Fungerer som en pause som gjør at vi kan øke vår oppmerksomhet etter at vi åpner øynene våre igjen.

  Brad Pitt lider av prosopagnosia - blindhet i ansiktet

Hyppig blinking av øynene: hovedårsakene

Folk er ofte opptatt av ofte blinkende, særlig hos barn. Dette fenomenet har en enkel forklaring, men hvis det forårsaker bekymring, er det verdt å konsultere en spesialist, spesielt hvis blinkingen dukket opp uventet.

Puslespillet i kroppen vår: Hvorfor blinker vi så ofte?

Som allerede nevnt, blinker er en beskyttende mekanisme som bidrar til å kvitte seg med fremmede partikler fra overflaten av øynene. Hvis du merker at barnet eller voksen har blinket for ofte, kan dette være følgende grunner:

Tørre øyne

Hvis barnet lider av allergi, for eksempel fra høysnue, kan det forårsake irritasjon og tørre øyne og forårsake hyppig blinking.

Nervøs tikk

Nervesystemet, spesielt hos barn, kan føre til hyppig blinking. Disse ukontrollerte bevegelsene kan både passere og kroniske. Hos voksne kan årsaken være angst og stress.

medisin

Noen stoffer, for eksempel ritalin – psykostimulerende, samt benzodiazepiner kan forårsake overdreven blinkende.

Neurologiske problemer

I sjeldne tilfeller kan overdreven blinking skyldes en nevrologisk sykdom. I dette tilfellet er det vanligvis andre symptomer: ufrivillige bevegelser og lammelse.

Tourettes syndrom

Hvis hyppig blinking varer lenge og er ledsaget av andre tics, kan dette i sjeldne tilfeller være Tourettes syndrom. Det er preget av uvanlige drømmer, hoste, ukontrollerte lyder, skrikende uanstendige ord. Det er best å søke råd fra en nevrolog. Selv om dette syndromet i små tilfeller ikke krever behandling, kan medisin og psykologisk terapi hjelpe i vanskelige tilfeller.

Blinkende med øynene til barn: Noen tips

Hos barn kan hyppig blinking være et skjema nervøs tics forårsaket av angst, kjedsomhet og tretthet. Vanligvis strekker teak seg varer fra noen uker til et par år, og kan gå tilbake med jevne mellomrom, men i alvorlige tilfeller kan slå til fagmannen. Her er noen måter å hjelpe roen på barnet ditt:

  ABORTION: Hvordan sjelen av ufødte barn påvirker skjebnen til deres fødte brødre og søstre, mor og far

Puslespillet i kroppen vår: Hvorfor blinker vi så ofte?

Ikke fokus barnets oppmerksomhet på å blinke, da dette bare forverrer situasjonen.

– prøve for å minimere situasjoner som fører til stress, og hold ham i å sovne, ettersom stress og tretthet forverrer tilstanden.

– Hvis du merker at barnet ofte blinker, prøv å slappe av det. Plante den slik at den føles behagelig, og be ham om å lukke øynene. Les ham en bok, fortell en historie eller spill et spill.

– Gi barnet mer vann, når han blinker. Gi ham litt matbit, for eksempel gulrøtter eller kjeks, unngå sukkerholdige drikker.

– tilsetningsstoffer sink styrke immun- og nervesystemet. Spør legen din før du gir dem til barnet ditt..

Kontakt en øyelege, for å unngå problemer som inngrodde øyenvipper, en ripe på hornhinnen, konjunktivitt, tørre øyne eller andre årsaker.