6 grunner til at smarte mennesker ofte er ulykkelige

6 причин, почему умные люди часто бывают несчастны

Mennesket strever alltid for lykke. Denne følelsen er vanskelig å måle og bestemme. For hver av oss er lykke viktig. For noen kan dette være tilstedeværelsen av en kjærlig og omsorgsfull person, og for andre en vellykket karriere.

Noen ganger er dette ikke nok til å gi en person en følelse av lykke. Mange intelligente mennesker forblir ofte ulykkelige. De kan virke utadtil lykkelige, men dypt inne er aldri virkelig fornøyd.

Les også: De 10 smarteste menneskene i verden

Kanskje, “lykke er i uvitenhet”, eller det er noen spesifikke grunner til at det er vanskelig for dem å føle lykke helt.

Som Ernest Hemingway sa en gang: “Smarte menneskers lykke er en ekstremt sjelden ting”.

Hvorfor folk er ulykkelige

1. Smarte mennesker analyserer for mye.

umnie-1.jpg

Svært intelligente mennesker har en tendens til å hele tiden analysere alt til utmattelsespunktet, hele tiden veier alle fordeler og ulemper, evaluerer alt som skjer og trekker seg tilbake, noe som kan føre til depresjon.

De forstår imperfekten til denne verden, og dette bekymrer dem. Smarte mennesker søker alltid svar, og hvis de ikke finner dem, faller de i fortvilelse.

Konstant refleksjon kan være ubehagelig for dem, noe som fører til negative følelser og skuffelser.

2. Smarte mennesker har høye forventninger og standarder.

umnie-2.jpg

Smarte mennesker er gode til å fange essensen av hva som skjer, noe som hjelper dem med å ta bedre beslutninger og forstå bedre forhold.

De vet helt hva de vil ha i livet, og de har høye forventninger, enten i et forhold, i en karriere eller på andre områder av livet.

  Test: Tegn en person i regnet, og finn ut hva psykologen vil fortelle deg om

Hvis noe ikke oppfyller sine forventninger, fører det til skuffelse og kompliserer deres liv ytterligere. Smarte mennesker har en tendens til å idealisere det som skader dem når de møter den virkelige verden.

3. Smarte mennesker er strenge mot seg selv.

umnie-3.jpg

Smarte mennesker har ofte lav selvtillit, fordi de dømmer seg for alvor. De studerer nøye seg selv, og når de ikke oppfyller sine egne standarder, faller de i fortvilelse.

Siden de pleier å tenke dypt, følger de hele tiden hvert skritt og klandrer seg selv for den minste feilen.

Smarte folk kommer også ofte tilbake til tidligere minner, og hvis de, etter deres mening, har noe galt, kan det umiddelbart ødelegge deres humør. Dette påvirker også søvn, fordi de konstante tankene som du ikke har oppnådd noe provoserer negative følelser.

4. Smarte mennesker har en tendens til å oppnå mer.

umnie-4.jpeg

Smarte mennesker satte seg en bar høyere og høyere. Når de når ønsket mål, begynner de å streve etter det neste målet.

Deres sinn er alltid fullt av spørsmål, og deres mentale prosesser er alltid på jakt. Dette kan føre dem bort fra viktige ting, og det er vanskelig for dem å nyte enkle øyeblikk i livet.

Ordinært liv virker kjedelig for dem, og de leter etter noe eksepsjonelt, som egentlig ikke eksisterer.

Hvorfor smarte mennesker er single

5. Veldig få mennesker forstår dem.

umnie-5.jpg

Kommunikasjon er en av de største kildene til lykke. Evnen til å dele dine bekymringer og stress med de riktige personene hjelper oss bedre til å takle dem.

  Bestem en kvinnes natur ved skoene sine

Men å finne en person som du kan dele dine erfaringer med og som helt forstår hva som skjer i hodet, er ikke en lett oppgave. Smarte mennesker finner sjelden noen som har samme dybde, og følgelig føler de seg ensomme og misforstått.

6. Personer med høy intelligenslidelse lider ofte av psykiske lidelser.

umnie-6.jpg

Det kan ikke sies at alle som har et intelligensnivå over gjennomsnittet, lider av psykiske lidelser. Konstant analyse og refleksjon kan imidlertid føre til spørsmål om liv og død, og dette er en direkte vei mot depresjon.

Bipolar lidelse og sosial fobi er blant de hyppige følgesvennene til mennesker med høy intelligens.

Den menneskelige hjernen er fortsatt et svært komplekst system som er helt uforståelig, men det kan sies at vikle deg selv og isolere deg selv fra andre, ikke bidra til mental helse.