safran

safransafran – Det eneste krydderet, hvor prisen ikke har gått ned siden middelalderen, da et pund saffron kunne byttes ut for en arabisk steed. Navnet på denne krydder kommer fra nesten alle språk fra det arabiske ordet “za’faran “, noe som betyr” gul “, noe som indikerer at safran ble verdsatt primært som et fargestoff. Selv om safran i den moderne verden har mistet sin tidligere betydning og bare brukes til matlaging, er den verdsatt på nivå med gull. I verden produseres kun 300 tonn saffron årlig.

Saffron er kjent for menneskeheten som krydderi i mer enn 4000 år, Selv om malinger basert på safran ble brukt i bergmalerier av den neolitiske perioden. De første sporene av dets bruk i mat er funnet i Mesopotamia, og de første skriftlige nevnene refererer til den sumeriske sivilisasjonen. Persere i det 10. århundre. BC vevde saffrontråder i stoffer for ofre og laget saffronbaserte parfymer og aromatiske oljer som brukes som sterke afrodisiakser. I hæren av Alexander den Store var saffron brukt til å behandle sår. I Det gamle testamente er saffran nevnt som et element av ofre, et fargestoff og en røkelse. I gamle kinesiske kilder kalles saffron som en medisin. I øst ble fargen på saffron fargen på klærne til buddhistiske munker, og i Europa – et tegn på rikdom og høy status i samfunnet. Den romerske adelen brukte saffran som medisin, et stoff for stoff og hud, og som en aromatisk krydder.

Interessen for saffron, så vel som i andre krydder og luksuser, falt med det romerske imperialets fall og dukket opp igjen bare i middelalderen under pestepidemien. Tyveriet på et skip med verdifull last fra piratene førte til og med til en liten “saffronkrig”. Ved domstolene i europeiske monarker var klær og sko malt med saffron veldig populære. Blomstene av safran ble brukt i Bourbonens heraldikk. I det engelske fylket Essex er det en by som heter Safron, oppkalt etter saffronfeltene, som medførte en betydelig inntekt til statskassen. Henry VIII verdsatt saffron så mye at han forbød hovederne å tynne hår og klær med saffron for å se på bakgrunnen.

safran – это высушенные рыльца пестиков пурпурного крокуса (Crocus sativus)Den første som vokser krokus og produserer saffran for eksport ble gjettet av spanjolene. Inntil nå er de største plantasjene av saffron i Andalucía, Valencia og Boleroøyene. For tiden er safran produsert i Hellas, Iran, Frankrike, Italia, Tyrkia, Pakistan, New Zealand, USA, Kina, Japan og Transkaukasiske stater. Innbyggerne i disse regionene, som i stor grad bruker saffron i matlaging, ikke lider av kardiovaskulære sykdommer, til tross for at deres tradisjonelle mat kan være rik på fett. Spansk saffran er solgt til høyeste pris, da den har en rik smak og rik smak. Italiensk saffran har en veldig skarp lukt og sterk smak; Saffron av gresk, iransk og indisk opprinnelse holdes lengre enn andre.

  Honig Pilze

Den høye prisen på saffron er forklart av to grunner. For det første er produksjonen svært arbeidskrevende, og for det andre er aroma, smak og medisinske egenskaper av saffron ikke like blant krydder. Saffron – tørket stigmatisering av lilla krokus (Crocus sativus), som i store oppblomstringer bare 10-15 dager i året, og varigheten av blomstring av hver blomst – bare 2-3 dager. For innsamling av blomster og bearbeiding av krokuspistiller brukes kun manuell arbeidskraft. Stigmas skal skåret på den første dagen med åpning av blomster. Kvaliteten på safran er avhengig av hastigheten på innsamling og tørking. For å få et kilo saffran, trenger du ved daggry, til solen har tørket pistilene, samle ca 150.000 farger. Et felt på en acre gir en høsting på 4-5 kg ​​safran, avhengig av været og profesjonaliteten til samlerne.

Wild crocus (Crocus cartwrightianus) ikke benyttes for fremstilling av safran, hans plass ble tatt av en steril form (Crocus sativus), utvunnet i Crete. “Krokus” har lengre pistiller og kan ikke reprodusere av frø. Nye planter er dannet av pærer, som er delt inn i flere deler og plantet på et nytt sted. Krokus lever bare 3-4 år, hvorpå plantasjen må oppdateres. Dyrking av krokus er så arbeidskrevende som å samle vilt voksende blomster, men takket være oppdrettere er ikke villkrokus truet med utryddelse fra jordens overflate. Den finnes på varme og lyse steder, beskyttet mot vinden.

safran, сбор шафрана Siden antikken er det kjent at saffron har unike egenskaper. Det er i stand til å levere fra smerte, depresjon og melankoli, da det fremmer produksjonen av serotonin – hormonet av glede. Således er saffron en enkel psykotrop substans som ikke er vanedannende. Ayurveda tilskriver safran evne til å forbedre fordøyelse, styrke sanseorganene og i åndedrettsorganene, rense lymfe, lever og nyrer, lindrer kramper, fjerne blod stasis i karene, forbedrer hudfarge og forbedre potens. I gamle dager drakk edle kvinner tinktur av saffron før de fødte å lindre smerte. Cleopatra tok saffronbad for å bevare ungdommelig hud.

I moderne medisin brukes saffron for fremstilling av øyedråper og ulike medisinske og befesterende tinkturer. Det er bevist at safran har anticarcinogene og antimutageniske egenskaper. Saffron med varm melk fremmer veksten av hjernevæv og minne. Saffron med honning bidrar til å knuse steiner i nyrene. Infusjon fra munnen av krokus inneholder karoten, tiamin, riboflamin, flavonoider, kalsium, fosfor og vitaminer. Over 4000 års bruk av safran har vist seg å være effektiv i 90 sykdommer.

  Pflaume: Beere oder Frucht

Inhalasjonen av safran duft har en gunstig effekt på luftveiene og hjelper til å sovne. Frø av saffron avlaster en alvorlig hodepine og hjelp med ørebetennelse. I tillegg reduserer saffran sult og fjerner bakrussyndrom. Men saffran tatt med vin, intensiverer forgiftning. Overdreven dosis saffron kan føre til sterk stimulering og spenning av sansene. Overskudd av safran kan ikke bare skjemme opp parabolen, men også føre til forgiftning. Noen få gram fersk, kvalitetssafron – en dødelig dose! En slik sterk tonic som saffron er kontraindisert i svangerskapet.

Saffron er a mørke røde eller røde brune myke sammenflettede tråder med gule impregneringer. Selv en tråd er nok til å gi parabolen en spesifikk delikat smak og utsøkt, søt-bittert bitter smak. Gourmeter beskriver duften av saffron som metallisk honning med hint av fersk hay. Når du kjøper saffran, prøv å velge hele tråder, ikke pulver. Foreløpig Plinius for 2000 år siden advarte at bakken saffran kan være en falsk. Forfalskning av safran i middelalderen ble straffet ved å brenne på staven. En ekte saffran kan ikke være billig. Vanligvis under dekke av billig safran selge gurkemeie pulver av ringblomst blomster, “Meksikanske safran” eller Saffron, som har de samme gule støvbærere, men har gode egenskaper i den foreliggende safran. Høstkrokuset ligner veldig krokus, som er meget giftig. Stigmene fra ekte saffran fra skruppelløse selgere kan dekkes med glycerin for vektøkning. Saffron er ikke lagret for lenge, det gir ingen mening å kjøpe den til fremtidig bruk.

safran используется в кулинарииI matlagingen brukes saffron å gi en subtil smak, krydret smak og vakre gyldne fargesupper, kjøtt, fisk, grønnsaker og desserter. Saffron kan legges til te, kaffe og brus for å gi dem toningegenskaper. Vanligvis innføres safran i form av en alkohol eller vandig løsning før parabolen er ferdig. For 1 liter ferdige måltider trenger du ikke mer enn 5-6 dråper saffrontinktur.

Oppskrifter med saffron

Pølser, stewed med saffron

ingredienser:
2-3 tråder av safran,
2 store pølser,
2 ss olivenolje,
100 g løk,
1 fedd hvitløk,
2 poteter,
200 g kylling kjøttkraft,
50 g grønne erter,
Salt og pepper etter smak.

forberedelse:
Soak safran i en skje med varmt vann. Kryd pølsene, stek på lav varme og overfør til en tallerken. Stek løkene i 2-3 minutter, legg hvitløk og stek et nytt minutt. Legg til poteter og fortsett stek i ca 5 minutter. Tilsett kjøttkraft og saffroninfusjon, kok opp. Smør i 10-15 minutter til potetene er klare. Tilsett pølser, erter, salt og pepper og la det simre i ytterligere 1-2 minutter.

  rosmarin

Kveite med safran gryte

ingredienser:
1 streng saffron,
500-600 g kveitefilet,
30 g mel,
30 ml olivenolje,
2 bulgarske paprika (gul og rød),
1 løk,
1 fedd hvitløk,
1 tomat,
1 ts persille,
salt, pepper etter smak.

forberedelse:
Forskjær grønnsakene.
Soak safran i litt varmt vann. Stek salt, pepper og rull i mel kveite i smør på begge sider, legg i pannen og stek i ovnen i ca 10 minutter.

På denne tiden stek paprika, løk og hvitløk, legg til tomater og persille og pass i 3-4 minutter. Legg saffran sammen med infusjonen og la det simre i 8-10 minutter. Salt, pepper og server med kveite.

The Golden Pie

ingredienser:
1 ts smør,
4-5 garn av saffron
60-70 ml melk (brukt separat),
130-140 g mel,
130-140 g sukker (brukt separat),
1 ts bakepulver,
0,5 ts brus,
1 egg,
2 ts. rosevann,
1 ts vanilje (brukt separat),
70 ml vann,
2-3 ts knuste pistasjenøtter.

forberedelse:
Forvarm ovnen og olje bakearket. I en liten kasserolle, hell saffran 2 ss melk, kom med koking og la avkjøles. I en stor beholder, bland melet, 100 g sukker, bakepulver og brus.

I melk med saffron tilsett resten melk, tilsett egg, rosenvann og en halv skje av vanilje. Rør og hell i melblandingen, rør forsiktig.

Hell deigen i en stekepanne og sett i ovnen i 10-15 minutter. La kaken avkjøles i 5 minutter. På denne tiden løses de resterende 40 gram sukker i vann, la det koka og tilsett resten av halvparten av vanilje. Med en trepinne gjør du noen spor i midten av kaken, hell den med sirup og dryss pistasjenøtter.

Curd dessert med saffran (påske)

Denne parabolen er best tilberedt umiddelbart i store mengder i 2-3 dager, slik at påskeferien er insistert.

ingredienser:
10 garn av saffron,
2 kg fettostost,
9-10 yolks,
200 g sukker,
300 g smør,
50 g rømme med høyt fettinnhold,
200 g rosiner (gylden og mørk),
100 g tørket frukt eller kandiserte frukter,
200 g knuste mandler,
100 g malt usaltede pistasjenøtter,
50 g konjakk.

forberedelse:
Sett hytteost i gazeen i en kolander, sett over en dyp tallerken, fra toppen sette undertrykkelse og la i 10-12 timer. Raisin og tørket frukt fyller med konjakk og la i 2-3 timer. Trykk på ost i en sikt.

Visp smøret ved å legge til sukker. Når det blir hvitt, skriv inn en eggeplomme og rømme uten å avbryte omrøring. Den resulterende massen blandes med hytteost, tilsett nøtter og tørket frukt, noe som gir litt å dekorere. Pund saffran, legg pulveret til den resulterende blandingen og bland godt. Legg påske på en tallerken som er dekket med gasbind, og sett i kjøleskapet. I 1-2 timer før servering, ta påsken ut av kjøleskapet og dekorere.

Olga Borodina