25 beste oppfinnelser av 2016

25 лучших изобретений 2016 года

Hvert år velger Time magazine de beste oppfinnelsene som har gjort verden bedre, smartere og noen ganger morsommere.

I år inkluderte listen sneakers med automatisk snøring, et universelt hus, et romlaboratorium og mye mer.

Les også: 25 beste oppfinnelser fra 2015, som vil vises i 2016

Mye av det som ble presentert, kan du allerede kjøpe, mens andre enheter eksisterer så langt bare i form av et konsept.

Nye oppfinnelser av 2016

1. Flyte Flyer

izobretenia-1.jpg

Svensk forsker Simon Morris (Simon Morris) siden barndommen var glad i levitation. Han klarte selv å slå et skateboard i et hoverboard for å fly over bakken.

Nå bestemte han seg for å skape en leviterende Flyte lyspære, som svinger og roterer takket være elektromagnetisme og glød på grunn av en resonans induksjonsforbindelse. Lyspæren har solgt vellykket siden den ble sluppet i januar i år, og Morris planlegger å lage en hel serie svevende gjenstander.

2. Morpher folding sykkel hjelm

izobretenia-2.jpg

Den britiske oppfinneren Jeff Woolf (Jeff Woolf), som mange syklister, unnslippe ikke ulykken, og det eneste som reddet ham var en hjelm. Imidlertid bærer mange av landsmennene ikke en hjelm fordi den er for stor og vil ikke komme inn i en pose eller en ryggsekk.

Woolf løst dette problemet og opprettet en Morpher folding hjelm laget av vevd plast, så slitesterk som tradisjonelle hjelmer, men fleksibel nok til å bli brettet i en nesten flat form og lett å bære.

3. Soltak Tesla

izobretenia-3.jpg

Mange kjøpere av solcellepaneler i hjemmet står overfor et dilemma, hvordan å hjelpe miljøet og samtidig spare penger. Tesla reagerte på dette spørsmålet og opprettet Solar Roof – en serie fliser som dekker taket på huset som ser litt annerledes ut enn vanlige fliser som bruker Solens energi.

  Super-dyre superbiler fra Lamborghini og Ferrari på Geneva Motor Show

4. Sneakers med automatisk lacing Nike HyperAdapt 1.0

izobretenia-4.jpg

Alle som så på filmen “Back to the Future” vil gjerne ha tre ting: en tidsreisende DeLorean-bil, et hoverboard og selvlåsende joggesko.

Nå takket være firmaet Nike sneakers med automatisk snøring har blitt en realitet. Når du trykker på knappen i nærheten av tungen, blir skoene på HyperAdapt 1.0-joggeskoene automatisk strammet eller løsnet rundt foten. Forenklet snøring kan være nyttig for idrettsutøvere og personer med begrenset motorfunksjon.

5. En fotballbane som passer på noe sted

izobretenia-5.jpg

Klong Toei-distriktet i sentrum av Bangkok er tett befolket og fylt med bygninger, og gir ingen plass til nye parker, for ikke å nevne det rektangulære fotballfeltet for barn.

AP Thailand bestemte seg for å nærme seg dette problemet på sin egen måte. Med hjelp av flyfoto, fant de stedet øde eller ubrukte deler av en uvanlig form av jorden, og dekket dem med betong, maling og anti-skli materiale, og alt du trenger, har en idrettsanlegg. Nye fotballbaner fylles umiddelbart med barn etter skolen.

6. Virtual Reality Headset PlayStation VR

izobretenia-6.jpg

Til nå, for å få tilgang til avanserte virtuelle virkelighetsteknologier, må du til og med bruke flere tusen dollar, ikke bare for hodesettet, men også for en datamaskin som kan støtte den.

Sony bestemte seg for å frigjøre en mer overkommelig PlayStation VR-hjelm, som fungerer med PlayStation 4-konsollen, som mange allerede har.

7. Marijuana, som erstatter tabletter

izobretenia-7.jpg

Mange stoler på apotek for å behandle vanlige plager, som søvnløshet og hodepine. Flere og flere studier viser at medisinsk marihuana har visse fordeler.

I denne forbindelse besluttet selskapet å lansere en rekke Hmbldt fordampere som spray olje av medisinsk marihuana for å hjelpe personen til å roe ned, gå i dvale eller lindre smerte, mens ikke fører ham inn i et stoff tilstand.

Nylige oppfinnelser av 2016

8. Beste Hello Sense vekkerklokke

izobretenia-8.jpg

Det er vanskelig å tro at en vekkerklokke som hensynsløst løfter oss ut av sengen hver morgen, kan forbedre søvnen.

Den nye Hello Sense er ikke en enkel vekkerklokke, men en gadget som måler temperatur, fuktighet, lys og luftkvalitet i soverommet for å skape de ideelle forholdene for å sove. Han følger også søvnsyklusene og vekker deg opp når du er mest forberedt på dette med enkle talekommandoer.

9. Eagle 360 ​​dekk som roterer i alle retninger

izobretenia-9.jpg

Etter hvert som flere og flere bedrifter utvikler ubemannede kjøretøy, bestemte Goodyear å gjenoppfinne hjulene.

Konseptet med sfæriske dekk gjør det mulig for bilen å bevege seg i mange retninger, for eksempel sideveis til parallell parkering eller i vinkel og i en viss hastighet for å motvirke en glatt overflate.

  Byggingen av verdens første flytende by vil begynne i 2023

Konseptet er basert på magnetisk levitasjon. Mens vanlige dekk er skrudd på bilen, svinger Eagle 360-hjulene. Slike hjul er konstruert for ubemannede biler og vil ikke vises før etter 5 år.

Les også: 30 nyttige brukervennlige oppfinnelser som kan forenkle livet ditt

10. Klar tannbørste quip

izobretenia-10.jpg

Ifølge den siste undersøkelsen bør ikke hver andre person børste sine tenner to ganger om dagen, og 3 av 4 personer erstatter ikke en tannbørste hver 3. måned.

Sjenever oppfinner Simon (Simon Enever) sammen med sin partner Meem Bill (Bill mai) opprettet Quip – enkel, rimelig drevet tannbørste med et tidsur, som vibrerer hvert 30. sekund i 2 minutter, minner brukeren å endre plasseringen av børsten.

11. Retter for personer med nedsatt kognitive funksjoner

izobretenia-11.jpg

Oppfinner Shao Yao (Sha Yao) vet på forhånd om Alzheimers sykdom. Hun hadde ofte å se på som hennes bestemor som ble diagnostisert med Alzheimers sykdom, har problemer med å få enkle trinn, for eksempel bruk av retter.

Yao opprettet en spesiell rett for folk med Alzheimers sykdom og andre sykdommer som påvirker hjernen og kroppen. Dermed brukes lyse farger i oppvasken for å hjelpe en person å skille en tallerken fra mat og en gummibase på koppene for å forhindre spill av væsker.

12. Universell lyst Better Shelter

izobretenia-12.jpg

Selskapet IKEA Foundation har skapt et tilflukt bedre ly – midlertidige boliger er utstyrt med dørlåser og solcellepaneler som kan brettes og oppsamlede mindre enn 4 timer, da den kjente møbler fra IKEA.

Kontoret for FNs høykommissariat for flyktninger bidro til å sende mer enn 16 000 slike shelters rundt om i verden, og humanitære organisasjoner og flyktninghjelpsorganer gjorde dem til sykehus, fosterhjem, barneutviklingssentre og andre bygninger.

13. Mer kraftig og myk hårføner Dyson Supersonic

izobretenia-13.jpg

James Dyson (James Dyson) opprettet en hårføner, som er i motsetning til de tradisjonelle støyende, tunge og raske modeller slike, gjør jobben sin ganske effektivt, men rolig på grunn av den lille motoren og når 110 000 rpm.

I tillegg er det raskt med et design som øker luftstrømmen, og påvirker håret forsiktig takket være en sensorisk mekanisme som overvåker temperaturen.

14. Poteter som redder liv

izobretenia-14.jpg

I afrikanske land har over 43 millioner barn under 6 år lider av vitamin A-mangel, og derfor er de mer utsatt for sykdommer som blindhet, malaria og andre..

Forskere fra HarvestPlus og CIP-selskapene bestemte seg for å hjelpe disse landene og brakte ut søtpotet beriket med vitamin A, som også er bestandig mot tørke og virus

Interessante oppfinnelser 2016

15. Den lille drone av Dji Mavic Pro

izobretenia-15.jpg

Nylig har droner blitt smartere, raskere og bedre å ta bilder. Men de fleste forblir fortsatt for tunge, slik at du fritt kan bære dem med deg.

  Det første flyet, tegningen av disse vil bli offentlig tilgjengelig gratis

Drone Dji Mavic Pro, som dukket opp i september, er utstyrt med hindringsteknologi, et kamera med en oppløsning på 4K og muligheten til å overvåke gjenstander underveis. I tillegg brettes den opp til størrelsen på et brød og passer lett i en ryggsekk eller pose.

16. Ikke-kontakt termometer Arc InstaTemp

izobretenia-16.jpg

Alle som har et lite barn vet hvor vanskelig det er noen ganger å måle temperaturen på en tradisjonell måte og få ham til å sitte stille i et minutt. Derfor begynte mange bedrifter nylig å produsere kontaktløse termometre som raskt og nøyaktig måler kroppstemperatur ved hjelp av infrarød teknologi.

Den siste av disse Arc InstaTemp-modellene måler kroppstemperaturen fra en avstand på 2,5 cm fra pasientens panne og måler 2,5 sekunder senere med rød, gul eller grønn.

17. Kunstig bukspyttkjertel Minimert 670g

izobretenia-17.jpg

Personer med diabetes må hele tiden kontrollere blodsukkernivået og justere det med insulin og mat.

Medtronic Selskapet besluttet å betydelig forenkle prosessen ved hjelp av en kunstig bukspyttkjertel Minimed 670 g. En enhet med iPod størrelse er festet til legemet og måler blodsukkernivået hvert 5. minutt, og leverer den riktige mengde av insulin som trengs.

18. Mellomlaboratorium “Tiangun-2”

izobretenia-18.jpg

Tiangung-2-romlaboratoriet (eller himmelsk palass 2), 10,4 meter langt og 4,2 meter bredt, inneholder et rom for fysisk aktivitet og medisinske eksperimenter.

Sammenlignet med ISS er dette et ganske beskjedent laboratorium, men Kina har bygget det alene og planlegger å starte hovedmodulen for en større romstasjon innen 2023.

19. Protese for Iko-spill

izobretenia-19.jpg

Iko protese, designet av Carlos Arturo Torres (Carlos Arturo Torres) gjør det mulig å erstatte barnet mistet lemmer og kommer med en rekke enheter som er kompatible med Lego-produkter.

20. Electromobile Chevrolet Bolt

izobretenia-20.jpg

De fleste elektriske kjøretøyer faller i to kategorier: enten for dyrt, eller utgitt av en begrenset parti.

Electromobile Chevrolet Bolt fra General Motors er designet for å løse disse problemene og tilfredsstille forbrukernes behov. Den kan reise mer enn 320 km på en kostnad til en relativt lav pris.

21. Armbånd til barn UNICEF Kid Power Band

izobretenia-21.jpg

Armbånd UNICEF Kid Power Band motiverer barn til å bli fysisk aktive ved hjelp av mobile applikasjoner. Barn får poeng som blir til matpakker som UNICEF sender til trengende barn rundt om i verden. Dermed tillater det barn at de kan forandre verden.

22. Trådløse hodetelefoner Apple AirPods

izobretenia-22.jpg

Trådløse hodetelefoner Apple AirPods kobler seg automatisk til iPhone, utstyrt med en mikrofon (som lar deg styre smarttelefonen din via Siri) og fangsten i øret, slik at du automatisk pause hvis du trakk en hodetelefon til noen diskusjon.

23. Amazon Echo trådløse høyttaler

izobretenia-23.jpg

Amazon Echo trådløse høyttaleren ser ut som en vanlig høyttaler med en Bluetooth-kanal, men med denne kolonnen kan du snakke. Ideen i seg selv er ikke ny, da det allerede finnes lignende systemer, som Siri fra Apple eller Cortana fra Microsoft.

Speaker Amazon Echo leveres med dusinvis av applikasjoner, slik at du kan ringe en taxi, slå av lysene og bestille en pizza.

24. Personlig luftrenser Wynd

izobretenia-24.jpg

Uansett hvor vi bor, inhalerer vi nesten alltid mange kjemikalier og forurensninger. Personlig luftrenser Wynd – bærbar luftfilter er på størrelse med en flaske med vann skaper et rent klima ved å absorbere forurensing, inkludert de som bidrar til utvikling av kreft og hjertesykdom i umiddelbar nærhet til deg.

25. Barbie, som er som ekte jenter

izobretenia-25.jpg

I 57 år har den berømte dukken satt urealistiske standarder for kvinnelig skjønnhet. Imidlertid bestemte Mattel å endre situasjonen og slippe Barbie, som vil se ut som ekte jenter.

Selv om de originale dukkene fortsatt er produsert, kan du nå velge tre typer kropp (tynn, høy og med frodige former), hudfarge og hårtekstur.