Test Sondi: Velg det mest ubehagelige ansiktet og finn ut din “diagnose”

test Сонди: Выбери самое неприятное лицо и узнай свой

I 1939 opprettet en psykoanalytiker fra Ungarn Leopold Sondi en unik test designet for å identifisere en persons adferdsavvik, samt noen typer psykiske lidelser.

Psykoanalytikeren samlet 48 bilder av psykisk usunne mennesker og distribuerte dem til seks grupper. I hver gruppe var det noen portretter av mennesker som hjalp med å identifisere de som led av psykiske lidelser.

Når man bekrefter valget av en person på fire eller flere kort, ble sannsynligheten for at en korrekt diagnose ble gjort betydelig større. Vi publiserer en litt forkortet versjon av testen til en psykoanalytiker som bare viser et følelsesmessig portrett av en person og avslører hans skjulte egenskaper.

Bare se på bildet og velg ansiktet til personen som er ekkelt eller skummelt.

Etter testen kan du lese noen interessante fakta om psykiske lidelser.

Interessante fakta om psykiske lidelser

1. Abraham Lincoln, 16 amerikanske president, led av langvarig depresjon og ofte gråt. Som medisin brukte han humor, gjorde han det perfekt. En slik mental lidelse er kjent som en “tendens til melankoli”.

1.jpg

2. George, en 19-årig amerikansk gutt, led av obsessiv-tvangssykdom, som ble uttrykt i sitt obsessive ønske om å vaske hendene en uendelig rekke ganger. En ung mann i 1983 prøvde å begå selvmord, men mislyktes.

Et skudd i hodet gjorde ikke vondt for ham, men tvert imot rammet kulen den delen av hjernen, som var skyldig i hans problem. Denne delen av hjernen er også fjernet og kirurgisk, når det ikke er mulig å håndtere forstyrrelsen på andre måter. Fyren kom tilbake til det normale livet, og gikk snart til college.

  Hvilke Zodiac tegn har den enkleste karakteren og hvem vil du ha "lett" kompatibilitet med?

2.jpg

3. Få folk vet at kunstgeni Vincent van Gogh begikk selvmord. I det hele tatt hører du bare hendelse med et øre. I tillegg til alkoholisme besøkte Van Gogh regelmessig anfall av epilepsi, og hans depresjonstid indikerer tilstedeværelsen av bipolar personlighetsforstyrrelse.

Les også: Test: Gjett kjendisen i barnas bilde

Noen eksperter mener at han også lider av hypergrafi, et sterkt ønske om å skrive. Denne tilstanden utvikler seg ofte blant epileptiske anfall.

3.jpg

4. Turister som besøker Paris, oftere enn japansk, blir ofte diagnostisert med Paris-syndromet. Den består av konstante hallusinasjoner, svimmelhet og depersonalisering. Årsaken til utviklingen av syndromet er den komplette uenigheten mellom Paris og dets innbyggere, portrettert i japanske magasiner, den virkelige tilstanden.

Les også: Psykiske lidelser som er spesifikke for en bestemt region

Den kulturelle barrieren intensiverer også effekten, som hovedsakelig består i et stort gap mellom vaner for kommunikasjon og oppførsel av oppførsel blant japansk og fransk.

4.jpg

5. Forfatterens liv Ernest Hemingway er i mange henseender likt Vincent Van Goghs liv. Ernest opplevde også langvarig depresjon, led av alkoholisme og begått selvmord. Dette forhindret imidlertid ikke at han ble laureat av Nobel- og Pulitzer-premiene.

Flere familiemedlemmer fra Hemingway har også begått selvmord, så noen av skribentens biografer mener at den genetiske predisposisjonen skyldes. De siste månedene av livet hans brukte mannen på en sykehusbed, som ble behandlet for alkoholisme. Etter å ha forlatt det med bevisstløshet, tok han ned scoreene med livet.

5.jpg

6. I 1817 besøkte den franske forfatteren Stendhal Firenze, hvoretter han beskrev sine følelser. “Da jeg forlot kirken av Hellige Kors, begynte mitt hjerte å slå, det syntes meg at livskilden hadde tørket opp, jeg gikk, redd for å kollapse på bakken …”. Lignende påvirkning mesterverk av kunst kan ha på andre mennesker, bidrar til forekomsten av svimmelhet og hyppige hjerteslag. Denne psykosomatiske lidelsen ble kalt Stendhal syndrom.

  10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Les også: 10 av de strengeste psykiske lidelsene

Personen som lider av det opplever utrolige følelser fra å se på maleriene, synes å bli overført til selve bildet. Erfaringer har ofte en slik styrke at en person kan prøve å ødelegge et kunstverk. I bredere forstand er Stendhal syndrom følelser ved synet av enhver skjønnhet: natur, kvinner, etc..

6.jpg

7. Mystisk forfatter Edgar Allan Poe var veldig seriøst interessert i psykologi i løpet av livet. Faktisk er det ingen klare bevis på om forfatteren var gal, men noen mener at han skrev sine arbeider under påvirkning av alkohol.

Men hvis forfatterens mentale poise er i spørsmålet, har tegnene til hans verk tydeligvis lidd av alvorlige psykiske lidelser. Det er ingen hemmelighet at Po skrev et brev der han hevder at selvmord er den eneste riktige avgjørelsen, men kanskje det ble også skrevet under påvirkning av alkohol.

Brevet ble funnet etter at Poe beskrev en rundtur i en ballong. Men, som de fleste av forfatterens historier, viste det seg å være en fullstendig fiksjon.

7.jpg

8. Mange pilegrimer som kommer til Jerusalem under påvirkning av en psykisk lidelse begynner å oppføre seg som om de har guddommelige krefter.

Les også: 10 mystiske lidelser som påvirker enkelte nasjoner

Det kom til og med et navn – Jerusalem-syndromet, og det kan manifestere seg i mennesker med forskjellige religioner. I gjennomsnitt manifesterer Jerusalem syndrom seg i 100 pilegrimer årlig, 40 av dem er i et lokalt psykiatrisk sykehus.

8.jpg

9. Blant psykiske sykdommer hos en person er en tilstand kalt mikroposal. I denne tilstanden ser en person objekter som er mye mindre i størrelse enn de egentlig er. Objektet kan også virke både fjernt og nært samtidig. Denne avvikelsen kalles også – Alices syndrom i Wonderland.

  Test: Tegn en person i regnet, og finn ut hva psykologen vil fortelle deg om

9.jpg