Brad Pitt lider av prosopagnosia - blindhet i ansiktet | jocelynkelley.com

Brad Pitt lider av prosopagnosia – blindhet i ansiktet

Brad Питт страдает от прозопагнозии - слепоты на лица

Brad Pitt Ikke gjenkjenn ansikterne til folk han kjenner. Som den kjente skuespilleren nylig bekjente, lider han av en lidelse kjent som Prosopagnosi (fra gresk prosopon - en person og agnosia - ikke-anerkjennelse), der en person ikke gjenkjenner ansikter av familiemedlemmer og nære venner.

"Mange hater meg, fordi de tror at jeg behandler dem avskyelig," skuespilleren..

Så sa 49-åringen Pitt at han ofte glemmer hvordan noen ser etter at han møter ham, og Det gjenkjenner ikke en person når banene krysser igjen.

Frustrasjonen gir ham et sterkt sosialt ubehag, og mange anklager ham for egoisme og arroganse.

Brad Pitt sier at han foretrekker å bli hjemme for å minimere kontakter med mennesker som han kan fornærme ved ikke å gjenkjenne dem personlig.

Brad Pitt lider av prosopagnosia - blindhet i ansiktet

Prosopagnosi

Prozapognosi er en ganske vanlig sykdom. En studie fra 2006 viste at hver 50. bosatt i USA lider av pro-spangosia.

Brad Pitt lider av prosopagnosia - blindhet i ansiktet

Symptomer på prozopagnosia varierer fra person til person. Personer med denne lidelsen kan enkelt skille øyne fra nesen og innse at ansiktet er ansiktet. Men de kan ikke gjenkjenne det samme settet med ansiktsfunksjoner når de ser det en gang til. I noen alvorlige tilfeller gjenkjenner de ikke ansiktet i speilet.

Brad Pitt lider av prosopagnosia - blindhet i ansiktet

Så for eksempel sa American Gaylen Howard til Time magazine at når hun står foran et speil i en overfylt toalett, gjør hun ansikter for å forstå hvilket ansikt i speilet tilhører henne.

Brad Pitt lider av prosopagnosia - blindhet i ansiktet

Studier har også vist at personer med blindhet på ansiktene oftere enn vanlig har slektninger med en lignende sykdom. Sannsynligvis er forstyrrelsen forårsaket av en defekt i et separat dominerende gen. Hvis en av foreldrene har prosopagnosia, er sannsynligheten for utseendet hos barn 50 prosent.

Ofte anses folk med prospangosia som likegyldig og uoppmerksom. Prozapognosi kan være et resultat av hjerneskade. Det er ingen kur mot denne lidelsen, men det finnes strategier som hjelper til med å håndtere denne tilstanden.

Ссылка на основную публикацию
2019