10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

10 психологических хитростей для манипулирования людьми

Før du begynner, er det verdt å merke seg at ingen av de følgende metodene faller under det som kan kalles en “mørk påvirkningstekst” på mennesker. Alt som kan skade en person eller skade hans verdighet er ikke gitt her.

Dette er måter du kan vinne venner på og påvirke mennesker som bruker psykologi, uten å få noen til å føle seg dårlig.

10. Spør om tjenesten

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Trikset: spør noen om en tjeneste for deg (en metode som kalles Benjamin Franklin-effekten).

Legenden har det at Benjamin Franklin en gang ønsket å vinne favør av en mann som ikke likte ham. Han ba denne mannen å låne ham en sjelden bok, og da han fikk det, takket han veldig takk til ham.

Som et resultat, en mann som ikke spesielt ønsket å snakke med Franklin, fikk venner med ham. Ifølge Franklin: “Den som en gang gjorde en god gjerning til deg, vil være mer disposisjonert til å gjøre noe godt for deg en gang enn det du selv skylder”.

Forskerne bestemte seg for å teste denne teorien, og til slutt fant ut at de menneskene som forskeren ba om personlig tjeneste var mye mer støttende til spesialisten enn andre grupper av mennesker.

Innflytelse på menneskelig atferd

9. Merk over

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Trick: Be alltid om mer enn du først trenger, og senk deretter baren.

Denne teknikken kalles noen ganger “dør-til-person-tilnærming”. Du refererer til en person med en virkelig overdrevet forespørsel, som han sannsynligvis vil nekte.

Etter at du kommer tilbake med forespørselen “rangere under”, nemlig det faktum at du virkelig trenger denne personen.

Dette trikset kan virke for deg å være noe ulogisk, men ideen er at en person vil føle seg dårlig etter at han nektet deg. Men han vil forklare dette for seg selv ved irrasjonelliteten av forespørselen.

Derfor, neste gang du adresserer den med ditt virkelige behov, vil det føle seg forpliktet til å hjelpe deg.

Forskere etter å ha testet i praksis dette prinsippet, kom til den konklusjonen at det egentlig virker, fordi som en person som først blir behandlet med en veldig “stor” forespørsel, og deretter vender tilbake til den og ber om en liten, føles det for å hjelpe deg skal han.

8. Navn på navnene

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Trick: bruk personens navn eller ring hans stilling, avhengig av situasjonen.

Dale Carnegie, forfatter av How to Win Friends and Influence People, mener at den hyppige omtalen av en persons navn i en samtale er utrolig viktig.

Han understreker det navnet på en person i et hvilket som helst språk er den søteste kombinasjonen av lyder for ham. Carnegie sier at navnet er den viktigste komponenten av menneskelig identitet, derfor når vi hører det, får vi igjen en bekreftelse på dens betydning.

Det er derfor vi føler oss mer positive om en person som bekrefter vår betydning i verden.

Bruk av et innlegg i en tale eller annen form for behandling kan imidlertid også ha stor innvirkning. Tanken er at hvis du oppfører seg som en bestemt type person, blir du denne personen. Dette er noe som en profeti.

For å bruke denne teknikken til å påvirke andre mennesker, kan du referere til dem som du vil at de skal være. Som et resultat vil de begynne å tenke på seg selv i denne venen.

Det er veldig enkelt, hvis du vil komme nær en bestemt person, så kaller du ofte “venn”, “kamerat”. Eller, med henvisning til noen som du vil jobbe med, kan du kalle ham «sjef». Men husk at det noen ganger kan komme ut sidelengs.

Påvirkningen av ord på en person

7. Smigere

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Snikket: Smigre kan ta deg hvor du trenger.

Dette kan virke åpenbart ved første øyekast, men det er noen viktige forbehold. Først og fremst bør det bemerkes at hvis smigeri ikke er oppriktig, så vil det mest sannsynlig være mer skade enn godt.

Imidlertid viste forskere som studerte smiger og folks reaksjoner på det flere viktige ting.

Enkelt sagt, folk prøver alltid å opprettholde en kognitiv balanse, og prøver å organisere sine tanker og følelser på en lignende måte.

Derfor, hvis du smigrer en person hvis selvtillit er høyt, og smiger er oppriktig, du vil like ham mer, fordi smiger sammenfaller med det han tenker på seg selv.

Men hvis du smigrer den som lider av selvtillit, så er negative konsekvenser mulige. Det er sannsynlig at han vil behandle deg verre, fordi det ikke skjærer med hvordan han oppfatter seg selv.

Selvfølgelig betyr dette ikke at en person med lav selvtillit skal bli ydmyket.

Måter å påvirke mennesker

6. Reflektere andres oppførsel

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Snikket: Vær et speilbilde av en annen persons oppførsel.

Mirroring oppførsel er også kjent som mimicry, og dette er noe som en bestemt type mennesker er iboende i sin natur.

  Puslespillet i kroppen vår: Hvorfor blinker vi så ofte?

Personer med denne ferdigheten kalles kameleoner, fordi de prøver å fusjonere med sitt miljø ved å kopiere andres oppførsel, oppførsel og til og med tale. Denne ferdigheten kan imidlertid brukes ganske bevisst, og dette er en fin måte å tilfredsstille.

Forskere studerte etterligning og fant det de kopierte var veldig gunstig plassert mot personen som kopierte dem.

Også eksperter kom til en enda mer interessant konklusjon. De fant at folk som har imitatorer, var mye mer støttende for folk generelt, selv de som ikke var involvert i studien.

Det er sannsynlig at årsaken til denne reaksjonen ligger i det følgende. Tilstedeværelsen av en person som speiler din oppførsel, bekrefter din betydning. Folk føler seg mer selvsikker, så de er lykkeligere og velfungerte overfor andre mennesker.

Psykologi av innflytelse på mennesker

5. Bruk tretthet

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Cunning: be om en tjeneste, når du ser at en person er sliten.

Når en person blir sliten, blir han mer mottakelig for informasjon, enten det er en enkel uttalelse om noe eller en forespørsel. Årsaken er at når en person er sliten, skjer dette ikke bare på fysisk nivå, hans Den mentale reserve av energi er også utarmet.

Når du spør en sliten person, vil du sannsynligvis ikke få et klart svar på en gang, men du vil høre: “Jeg skal gjøre det i morgen”, fordi han ikke vil ta noen avgjørelser på dette tidspunktet.

Neste dag, mest sannsynlig, vil en person faktisk oppfylle forespørselen din, for på det underbevisste nivået prøver de fleste å holde sitt ord, så vi sørger for at det vi sier sammenfall med det vi gjør.

Psykologisk innflytelse på en person

4. Tilby noe som en person ikke kan nekte

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Trikset: Start en samtale med hva personen ikke kan nekte, og du vil oppnå det du trenger.

Dette er ulempen ved “dør-til-ansikt” tilnærming. I stedet for å starte en samtale med en forespørsel, starter du med noe ubetydelig. Når en person er enig i å hjelpe deg i en liten, eller bare godta noe, kan du bruke “tungt artilleri”.

Eksperter har testet denne teorien om markedsføringsmetoder. De begynte med å be folk om å uttrykke støtte for beskyttelse av tropiske skoger og miljøet, som er en veldig enkel forespørsel.

Når støtten er mottatt, har forskere oppdaget at det nå er mye lettere for folk å kjøpe produkter som støtter denne støtten. Men ikke start med en forespørsel og gå videre til en annen.

  Selfie lidenskap er et symptom på en psykisk lidelse

Psykologer fant at det er mye mer effektivt å ta en pause i 1-2 dager.

Metoder for å påvirke mennesker

3. Hold deg rolig

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Snikket: Du bør ikke rette en person når han ikke har rett.

I sin berømte bok understreket Carnegie også at man ikke bør fortelle folk om deres feil. Dette som regel vil føre til ingenting, men du faller bare ut av favør med denne personen.

Faktisk er det en måte å vise uenighet på, mens du fortsetter en høflig samtale uten å fortelle noen at han har feil, men å slå samtalepartners ego til kjernen.

Metoden ble oppfunnet av Ray Ransberger og Marshall Fritz. Ideen er ganske enkel: I stedet for å argumentere, lytt til hva personen snakker om, og prøv å forstå hva han føler og hvorfor.

Deretter bør du forklare personen de øyeblikkene du deler med ham, og bruk dette som utgangspunkt for å forklare posisjonen din. Dette vil gjøre ham mer støttende for deg, og han vil mest sannsynlig høre på det du sier, mens du ikke mister ansiktet ditt.

Innflytelse av mennesker på hverandre

2. Gjenta ordene til samtalepartneren din

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Cunning: Omskrive hva en person sier og gjenta hva han sa.

Dette er en av de mest fantastiske måtene å påvirke andre mennesker på. Så du viser din følgesvenn at du virkelig forstår ham, fanger hans følelser og din empati er oppriktig.

Det vil si å omskrive ordene til samtalepartneren din, du vil oppnå beliggenheten veldig enkelt. Dette fenomenet er kjent som reflekterende lytting.

Studier har vist at når leger bruker denne teknikken, er folk mer utsatt for dem, og deres “samarbeid” er mer fruktbart.

Det er enkelt å bruke og i samtale med venner. Hvis du lytter til hva de sier, endrer du det du sa, og danner et spørsmål for bekreftelse, de vil føle seg veldig komfortabel med deg.

Du vil ha et sterkt vennskap, og de vil høre mer aktivt på det du sier, fordi du klarte å vise at du bryr deg om dem.

Innflytelsesmetoder på mennesker

1. Nod hodet ditt

10 psykologiske triks for å manipulere mennesker

Trick: litt nikk hodet ditt under en samtale, spesielt hvis du vil be om noe din samtalepartner.

Forskere har funnet ut at når en person nikker, lytter til noen, er han mer sannsynlig enig med det som har blitt sagt. De fant også at hvis samtalepartneren nikker, så vil du i de fleste tilfeller også nekte.

Dette er forståelig, fordi folk etterligner ofte ubevisst oppførselen til en annen person, spesielt samspillet som vil være til nytte for dem. Så hvis du vil legge vekt på det du sier, nikker du regelmessig under en samtale.

Den personen du snakker med vil finne det vanskelig å ikke nikke som svar, og han vil begynne å være positiv om informasjonen du gir, uten å vite det selv.