9 regler om hvordan du beskytter et barn mot Internett-trusler | jocelynkelley.com

9 regler om hvordan du beskytter et barn mot Internett-trusler

9 правил как защитить ребенка от угроз интернета

Internett
virker ofte et sted for uendelige mirakler. Ved å klikke med musen kan barnet bringes til både fabelaktige og uutforskede steder, og til steder som er fulle av fare.

Seksuelt innhold er forbudt eller høyst uønsket informasjon, bedrageri, virtuell trusler og utpressing - spesielt sterk innflytelse på barn fra 8 til 14 år. Så hva skal du gjøre??


1. Alder av tilgang

1.jpg

I dag, i de fleste sosiale nettverk er bare mulig med 14 år, men fra første klasse ikke å være "i kontakt" anses umoderne. Det viser seg at beslutningen om tilgang til nettverket av barn og unge 8-13 år bestemmes ikke av loven, og foreldre - de avgjøre om deres barn har tilgang til nettverket før den 14. årsdagen.

Det er foreldre som gir barnet en spesiell rett og samtidig er ansvarlig for sikkerhet og utvikling. De kan begrense denne retten frivillig.

Det er viktig å merke seg det Opptil 10 år bør barnet være helt inngjerdet av nettverket. I de første skoleårene begynner barnet bare en aktiv prosess av verdensbevisning og dannelsen av personlighet. Samtidig er mekanismene for kritisk tenkning ennå ikke dannet, barnet er for tillitsfullt - Internett i denne alderen kan alvorlig forstyrre personlighetens formasjon.

Sikkerhet for barn på Internett

2. Diskusjon om sikkerhet på Internett.

2.jpg

Internett sikkerhetsspørsmål diskuteres i datalogi leksjoner i mellom- og videregående skole. Men studentene i juniorklassen, som på et kort ben med en datamaskin eller telefon, kan fortelle hvordan oppfinnsomme og listige Internett-svindlere er, bare deg.

Når barnet har mottatt en digital enhet med tilgang til det globale nettverket - en smarttelefon, en datamaskin, en spillkonsoll eller noe annet - er det på tide å lære ham sikkerhet på nettverket. Og husk at forbudte emner eller ubehagelige spørsmål ikke er der og ikke kan være! Hvis du ikke forklarer det - vil forklare en fremmed!

Fortell barna i detalj om alle de potensielle truslene de kan støte på på Internett.

Om mulig - sett datamaskinen i fellesrommet.

Prøv å bruke mer tid på datamaskinen med barnet - forklarer og viser.

Forklar at barna ikke er alt som de ser eller leser på Internett, nødvendigvis sant.

Les også: Hvordan vi lurer på Internett: utsette bilder som viser seg å være løgner

3. Programvare og foreldrekontroll

3.jpg

Installer et antivirusprogram av høy kvalitet med foreldrekontrollfunksjonen på datamaskinen og på alle mobile enheter. Dette er en av de obligatoriske komponentene i beskyttelse mot online trusler. Kontroll vil tillate deg å:

Blokker nettsteder med forbudt innhold.

Begrens og kontroller tiden barnet er på nettet.

Sett en grense på installeringen og lanseringen av nye programmer.

Kontroller korrespondansen til barnet i sosiale nettverk og samtaler.

Hver dag på Internett er det tusenvis av nye virus - ikke glem å overvåke sikkerhetsoppdateringene for operativsystemet og applikasjonene.


4. Still inn brukstid for Internett

4.jpg

Enig at hele tiden for å overvåke barnet ditt og bli hos ham, kan du ikke alltid. Men du kan etablere regler, der begge sidene skal tilfredsstilles:

Opptak til nettverket - Det er mulig, hvis det bare ikke forstyrrer studiet og underlagt oppfyllelse av familieoppgaver og overholdelse av den daglige rutinen.

Beskriv tidsplanen for bruk av Internett. For eksempel, etter skolen, bør et barn gjøre lekser, gå på gata, mat eller gå kjæledyr, og bare bruk deretter gadgets.

Grense tid: for ungdomsskolebarn - ikke mer enn en time på nettet per dag, for skoleelever - ikke mer enn en og en halv time.


5. Diskuter forbud og tillatelser

5.jpg

Forklar i detalj for barn hva de har lov til, og hva er forbudt å gjøre på Internett:

Lytt til musikk, se filmer og videoer, spill online spill

Logg inn på sosiale nettverk og andre nettsteder

Bruk direktemeldingsprogramvare

Last ned musikk, spill, filmer og annet innhold uten din tillatelse

Gjør kjøp på nettet

Gamble

Spør regelmessig barnet om hva han så og hva han gjorde på Internett. Ikke glem å sjekke relevansen av allerede etablerte regler. Hold reglene dine i tråd med alder og utvikling av barnet ditt..

6. Adferdsregler i sosiale nettverk

6.jpg

Hvis et barn får lov til å få tilgang til sosiale nettverk - det er behov for å bli varslet om behovet for å respektere kulturen og reglene for kommunikasjon. Ofte barn og unge uten erfaring og kunnskap om hvordan å kontrollere sin aggresjon og bitterhet, uttrykke sine følelser kommentarer og diskusjoner, satt opp mot samtalepartnere mot hverandre og skape en generell negativ stemning.

Foreldre bør informere barnet om at han ikke bør starte tvilsom online dating, fordi en søt og attraktiv avatar kan skjule en farlig person.

Enig med barnet ditt uten at du vet det aldri vil svare på e-post fra fremmede, publisere eller avsløre korrespondanse slik viktig informasjon som hjemmeadresse, telefonnummer, kredittkortinformasjon, pass informasjon fra foreldre, etc..

Les også: 8 feil i sosiale nettverk, noe som indikerer lavt selvtillit


7. Gjør venner med barna på sosiale nettverk

7.jpg

Kontakt av foreldre med barn er en nøkkelfaktor som adferd av en tenåring i det virtuelle livet avhenger av.

Registrer deg i et sosialt nettverk og opprett kontakt med barnet ditt. Tilbring mer tid på å kommunisere med ham på nettet. Bli et barns beste venn - ikke bare i hverdagen, men også på nettet. Bare på denne måten kan du se eller vite hva barnet ditt er glad i og hva han gjør på Internett.

Pass på å overvåke barn online. Fra tid til annen, bla gjennom siden for farlige meldinger. Sjekk barnas kontaktliste for å sikre at de kjenner alle de kommuniserer med.

Internettavhengighet av skolebarn

8. Internettavhengighet

8.jpg

I de mest ekstreme manifestasjoner av interesse i Internett, blir barnet til Internetavhengighet. Det er bortkastet all ledig tid på Internett. Disse er dårlige karakterer og forlatt lekser, isolasjon, avvisning av "levende" kommunikasjon, nærsynthet, problemer med ryggraden og hodepine.

I dette tilfellet anbefaler eksperter kun foreldres kjærlighet og oppmerksomhet, kontroll og alternativ fritid. Vi må lære å finne en balanse mellom utdanning, spill og fritidsaktiviteter. Tid for onlinespill å komme ut - alt er det på tide! Og ikke sitte rundt - og sykle, rulleskøyter, spille fotball, hockey, gå på camping, fiske, lage mat på brannen ... Hvilken type barn vil stå før et slikt alternativ?


9. Vær klar til å lære

9.jpg

Foreldre bør ikke bare navigere i sosiale nettverk, men også vite hvilke nettsteder og hvordan barna bruker tid og i tillegg til å forbedre sitt eget bevissthetsnivå.

Internett står ikke stille og utvikler seg kontinuerlig. Vær klar til å lære og deg. Du vet absolutt ikke mye om at barnet ditt vil lære og lære raskt på Internett. Men hvis du vil holde en "hånd på pulsen", må du holde tritt med ham.

Bare riktig organisering av Internett-besøk av barnet, hans beredskap, samt konstant foreldrenes engasjement og kontroll, kan redde barn fra den negative innflytelsen av informasjon og inntrengere. God og trygg Internett for deg og dine barn!

Ссылка на основную публикацию
2019