10 galne fakta om speil

10 сумасшедших фактов о зеркалах

Vi er alle kjent med speil – vi ser på dem hver dag. men, speil er utformet ikke bare for å vurdere utseendet ditt eller se på bilene bak deg i bakspeilet når du kjører.

Det er flere galne ting som kan lage speil, inkludert de som støtter åpen “ormhull “, tillater å reise i tide.

Spegler og fantom på lemmer kan hjelpe oss å lære mer om hjernen, de tillater oss til og med å måle avstanden til månen.

Interessante fakta om speil

10. Speil og tidsreise

10.jpg

Vi vet alle at du kan reise gjennom tid gjennom en midlertidig portal, ikke sant? Det eneste problemet er at han kollapser utrolig raskt, så ingen har tid til å bruke den.

Reis gjennom tid ved hjelp av speil

Likevel, hjelpen vi har for hånden, må du ta bare et par speil. Alt som trengs er to ulade speil (eller to metallflater) som skal plasseres i vakuum i en avstand av flere mikrometer fra hverandre.

Pass på at du ikke forstyrrer noe eksternt elektromagnetisk felt. På denne måten vil du oppnå Casimir effekt, som er en fysisk kraft generert fra et kvantefelt opprettet av to speil.

Les også: Se i speilet er skadelig for psyken

Denne kvanteelektrodynamiske kraften produserer et masse negativt ladet område av romtid mellom speil som kan stabilisere portalen og tillate å reise med en hastighet raskere enn lysets hastighet.

Teoretisk sett kan en person reise i fortiden, men ikke til fremtiden, det vil dessverre ikke være mulig å finne ut de vinnende lotto-tallene neste uke. En annen fly i fly er det faktum at en stabil portal opprettet av speil er uendelig, så planlegg ikke ferien for å besøke dine forfedre.

9. Speil, phantom lemmer og den menneskelige hjerne

9.jpg

Eksperimenter av nevrologer ved hjelp av speil på pasienter med fantom lemmer tillot forskere å lære mye om hjernearbeid. Ved hjelp av den optiske illusjonen av “røyk og speil” plasserte eksperter speilene vertikalt på bordet og påførte dem gjenspeile pasientens intakte lem, si en hånd.

Ved hjelp av denne illusjonen er refleksjonen av den intakte armen på siden av fantomlegemet overlappet, så til slutt viser det seg at pasienten synes å ha to hender.

Forferdelig, men når den uberørte hånden flyttet, pasienten følte den samme bevegelsen og med en fantomarm, selv om hånden har blitt immobilisert i mer enn 10 år, eller det var ikke i det hele tatt.

  24 moderne torturmetoder, hvorav blodet i blodårene

Les også: Fremtidens speil: En smart maskin og en personlig lege

Når en sunn hånd ble rørt, pasienten følte en berøring og på fantommen. Når prosedyren ble gjentatt flere ganger, følte noen pasienter at fantommen forsvant.

Forskere mener at denne effekten skyldes plastisitet i hjernen, som skaper nye nevrale veier etter tap av lemmer. De understreker også at i hjernen er det en nær sammenheng mellom visjon og berøring.

8. Speil forårsaker hallusinasjoner

8.jpg

Når du ser på deg selv i speilet lenge, er det rart fantasienes illusjon. Dette er et gammelt knep, som nylig har blitt seriøst interessert i vitenskap. Prøv det selv.

Sitt på en avstand på omtrent en meter fra speilet, og se på refleksjonen din i ca 10 minutter. La rommet være så mørkt som mulig, men samtidig Du bør se deg selv i speilet.

Først vil du se hvordan ansiktet ditt begynner å forvride gradvis. Så, gradvis for et par minutter ditt ansikt vil forandre seg veldig mye, og du anerkjenner nesten ikke deg selv.

Noen mennesker ser andre mennesker generelt eller til og med fantastiske monstre og skapninger, andre snakker om dyrene som vises. Dette er dissociativ tilstand, studert av forskere som prøver å forstå vår selvbevissthet og identitet.

Psykologer mener at dette kan til og med hjelpe pasienter med schizofreni når de blir bedt om å overvinne det “andre selvet”.

7. Er alle i stand til å gjenkjenne seg i speilet??

7.jpg

De fleste av oss tar for gitt at vi gjenkjenner oss selv i speilet. Likevel viser det seg at Ikke alle kan passere selvtesten i speilet.

Vitenskapsmennene brukte markeringen av fagets ansikter og legemer, og så på deres oppførsel foran speilet for å forsikre seg om at personen kjente seg og forsøkte å slette merket.

Barn begynner vanligvis å gjenkjenne sin egen refleksjon i speilet i en alder av 24 måneder. Men da eksperter testet ikke-vestlige barn fra land som Fiji og Kenya, kunne disse barna ikke bestå testen selv i en alder av 6.

Men dette betyr ikke at de ikke er i stand til å skille seg fra andre mennesker på et psykologisk nivå. Mest sannsynlig, Det handler om kulturelle forskjeller knyttet til bruk av speil.

Disse barna frøs da de så seg i speilet, som forteller om deres forståelse av det tilhørende bildet.

6. Dyr som gjenkjenner seg i speilet

6.jpg

Som ikke alle mennesker gjenkjenner seg i speilet, gjennomgår så mange dyr denne feilen. Kan dette bety det Noen dyr er i stand til å bestå testen for selvgjenkjenning i speilet? Forskere tror at ja.

  Folk med brune øyne er mer pålitelige og andre fakta om øynene

For eksempel passerte noen elefanter ikke markeringstesten for selvgjenkjenning i speilet, men viste åpenbar selvidentifikasjonsadferd, basert på gjentatte bevegelser, som viste forbindelse med deres refleksjon.

Les også: Interessante fakta om elefanter

Sannsynligvis noen dyr bare ikke bekymre deg for at de har noen merker, markeringer, og derfor ikke reagere.

Dyr og speil

Gorillas passerte heller ikke denne testen, og forskerne begynte å tro at disse dyrene ikke kan gjenkjenne seg selv i speilet. Gorillaer er imidlertid svært sjenerte dyr (øyekontakt er ekstremt viktig i samfunnet av gorillaer), så etter at de har vurdert seg i speilet, er de vanligvis, fjernet det for å bli kvitt merkene, som ble sett i speilet.

Nå er de på listen over dyr som gjenkjenner seg i speilet. Denne listen inneholder også: sjimpanser, orangutanger, bonoboer, elefanter, delfiner, spekkhuggere og europeiske magpies.

Mange argumenterer for effektiviteten av merkingsmetoden, og det er mulig at andre dyrearter er langt mer intelligente enn vi tenker på dem.

5. Speil på månen

5.jpg

Månen er i gjennomsnitt fra oss på avstand av 384,403 km. Mennesket er kjent for en så nøyaktig figur takket være speil. Avstanden til månen svinger konstant på grunn av sin elliptiske bane rundt jorden.

På sitt nærmeste punkt (perigee) er avstanden til jorden 363 104 kilometer. På apogee er det lengste punktet 406.696 km.

På månen forlot astronautene Apollo retro reflektor med laserplassering, som brukes til å beregne avstanden fra jorden til månen. Faktisk er dette en serie hjørnereflektorer med spesielle speil som reflekterer laserstråler i motsatt retning.

Disse laserstrålene sendes til månen fra store teleskoper på jorden, og deres reflekterte lys lar forskere å beregne avstanden til objektet med en nøyaktighet på 3 cm.

Men bortsett fra alt dette, hjelper reflektoren til å utvide vår kunnskap om månen. For eksempel var det han som ga data på månens bane, og nå vet vi det det beveger seg bort fra jorden med ca 3,8 cm per år.

Disse målingene ble til og med brukt til å teste Einsteins relativitetsteori.

Hele sannheten om speil

4. Speil kan reflektere lyden

4.jpg

Speil er ikke bare for å vise bildet ditt. De kan faktisk reflektere både lys og lyd like bra. Speil reflekterende lydbølger er kjent som “akustiske speil “.

De ble brukt i Storbritannia under andre verdenskrig å oppdage bestemte lydbølger som kommer fra fiendtlige fly. Dette var før adventen av radar.

Noen av dem ble bygget langs hele kysten av Storbritannia, og mange står fortsatt på deres steder. De har ikke offentlig tilgang, men de mest kjente, som ligger i Denge, Kent, blir organisert gå.

  10 grusomme sopp og planter som ligner på kroppsdeler

Det eneste lydspeilet utenfor Storbritannia er også en av de største. Den ligger i Malta, og dens høyde er 61 meter. Lokal samtale det “il widna”, som oversettes som “Ear”. Publikum er ikke lov til det.

3. Refleksjon av stoffet fra speilet

3.jpg

Overraskende kan et speil reflektere materiale. Slike speil i fysikk er kjent som “atomisk “. Atomspeilet reflekterer atomer på samme måte som vanlig lys reflekterer lys.

Slike speil bruker elektromagnetiske felt til å reflektere nøytrale atomer, selv om noe arbeid bare bruker silisiumvann. Refleksjon fra et atomspeil er faktisk en kvantrefleksjon av bølgene av materie, og Systemet fungerer bare når det gjelder nøytrale atomer som beveger seg veldig sakte.

Disse atomene støter i utgangspunktet på speilets overflate. Slike speil brukes ofte til å fange opp langsomme atomer eller en atombjelke.

2. Speilet av “sannhet”

2.jpg

Faktisk er det en myte at et speil endrer bildet ditt – refleksjonen vender ikke over. Det du ser er venstre side av ansiktet ditt, plassert til venstre for speilet, og høyre side til høyre. Dermed er det opprettet en illusjon om at dette er ditt bilde, men omvendt.

3-D-speil

Men ikke så lenge siden ble et irreversibelt speil utviklet, eller et speil av «sannhet». Dette gjør at en person kan se sin refleksjon som andre ser det, som først og fremst hjelper kvinner veldig mye når man bruker kosmetikk.

Egentlig veldig enkelt uavhengig av hverandre lage et speil av “sannheten”, plasser bare to vanlige speil i en vinkel på 90 grader og se på din “fusjonerte” refleksjon.

Mirror of “truth” gir deg Egen 3-D-bilde, som beveger seg på samme måte som du gjør, og gir deg ikke et jevnt bilde, akkurat som et vanlig speil. Dette gjør at du kan se deg selv som verden ser deg. Prøv det nå.

1. Speilet deler lysstrålene

1.jpg

Speil kan ikke bare reflektere lys, lyd og materie, men de også kan skille lysstråler. Mange stråle splitters bruker speil, de er også mye brukt i mange vitenskapelige instrumenter, inkludert teleskoper.

Speil og lysstråler

Hoveddeleren er en kube laget av to glassprismer, koblet i basen. Når lysstrålene treffer strålesplitteren, fortsetter halvparten å “gå sin egen vei”, mens den andre halvdelen reflekteres i en vinkel på 90 grader.

Det er forskjellige versjoner av en stråle splitter som er designet for å redusere lys tap, men de som brukes i speil, hoved.

Det viser seg at speil er en overraskende universell ting. Hvem visste det?