IPhone eller iPad-skjermen roterer ikke – hva du skal gjøre


Ikke gjør det поворачивается экран iPhone или iPad — что делать

Din iPhone eller iPad har sluttet å endre retningen på skjermen? Vi haster med å tilfredsstille deg, i det overveldende flertallet av tilfellene, er dette problemet ikke et maskinvareproblem. Løs det vil hjelpe beskrevet i denne instruksjonsmetoden.

Sjekk om begge modiene støtter

I utgangspunktet bør du sjekke den enkleste mulige årsaken til at iPhone eller iPad-skjermen ikke roterer. Det ligger i det faktum at søknaden, der den mobile enheten er “stuck” i liggende eller stående modus rett og slett ikke støtter begge retninger. For å teste rotasjonen av skjermen er enklest i standard “Kalkulator” -programmet. Kjør det og prøv å rotere skjermbildet på enheten.

Deaktiver orienteringslås

Deretter må du kontrollere at skjermlåsfunksjonen er deaktivert. For å gjøre dette, åpne kontrollelementet (svayp fra bunnen av skjermen) og klikk på skjermretningslåsen.

Skyv bryteren på sidepanelet til en annen posisjon (kun iPad)

På iPad-tabletter kan skjermretningen låses av bryteren på sidepanelet. Hvis i menyen “innstillinger»→«hoved~~POS=TRUNC“I avsnittet”Sidepanelbryter“Option er aktiv”Orienteringslås“, For å få muligheten til å endre retningen er det nok bare å flytte bryteren til en annen posisjon.

Slå av zoomfunksjonen (kun for 5,5 tommers iPhone)

På iPhone 6 Plus, iPhone 6 Plus og iPhone 7 Plus virker skjermretningsendringsfunksjonen kanskje ikke på grunn av alternativet for aktiv skjerm zoom. Gå til menyen “innstillinger»→«Skjerm og lysstyrke»→«utsikt“Og velg”standard“. Etter det kan du igjen endre retningen på skjermen.

  iPhone sender SMS til nummer 447786205094 - hva du skal gjøre

Force Restart

Hvis de ovennevnte metodene ikke har hjulpet deg, er det fortsatt å håpe på en slags ikke-standard feil i IOS. Å takle det kan hjelpe en tvungen omstart, som du vil holde nede på knappene Strømforsyning og hjem (volum ned-knappen på iPhone 7 og iPhone 7 Plus) og hold dem nede til Apple-logoen vises på skjermen.