14 interessante fakta om yorkshire terrier

14 интересных фактов о йоркширских терьерах

Disse hundene, men små, men veldig dristige. De er ikke redde for større rivaler og veldig smidig.

Takket være deres kvaliteter hjalp de folk, både i fredstid og i krig.

Historien om Yorkshire terrier er rik. Lær mer om denne energiske rasen av hunder og flere interessante fakta fra sin historie.


Historie om den berømte hundehunden

1. Yorkshire Terriers var opprinnelig Pied Piper.

1.jpg

Disse små hundene utføre deres forfedre fra flere raser av terrier, inkludert kleidesdal-terrier, paisley-terrier og vannet terrier (kystterrier). 

Gruvearbeidere, vevlere og forretningsmenn i Skottland brukte små drepere for bli kvitt gnagere.

På grunn av sin lille størrelse kunne de trenge inn i små mellomrom og jakte rotter. Yorkshire terrier pleide også å jakte på å utrydde byttet fra deres lair.

2. Yorkshire Terrier hunder for de fattige.

2.jpg

Opprinnelig var eierne av disse hundene bønder, som av reglene de kunne ikke ha en stor hund for å unngå poaching på adelens land.

  15 av verdens sjeldnere dyr

3. Weavers brakt Yorkshire terrier til England.

3.jpg

I begynnelsen av 1800-tallet, med begynnelsen av industrialisering, flyttet mange til store byer for å søke etter arbeid. Da de kom til England, tok de disse små hundene med seg. Dyrene tok snart rot, begynte å formere seg og til og med, begynnelsen i 1861, å utføre på hundeshow.

Les også: Hvorfor hunder bøyer hodet når vi snakker med dem?

4. Opprinnelig var de Scotch-terrier.

4.jpg

Før de dukket opp i England, ble de kalt scotch terrier. Journalisten Angus Sutherland foreslo å endre navnet sitt. Han trodde at, til tross for sin skotske nedstigning, ble rasen bedre og ble bedre i Yorkshire, England. Folk ble enige om, og i 1870 ble navnet endret.

5. I rasens suksess bør du spesielt takke en hund – Huddersfield Ben.

5.jpg

Mange tror at faren til rasen er en tidlig Yorkshire terrier som heter Huddersfield Ben, født 1965 år. Hunden var mesteren i å fange rotter og sterk konkurrent på forskjellige hundeshow. Han vant mer enn 70 priser.

Til tross for at hunden var ganske tung (ca 5 kg), var hans etterkommere ikke så stor, deres vekt var ca 2,3 kg. Ben levde bare 6 år, men etterlot seg et imponerende avkom: De fleste Yorkere som utfører i dag på utstillinger, er avhengige slektninger til Ben.

6. Den første hundterapeuten var en Yorkshire terrier.

6.jpg

Da den amerikanske soldaten Bill Wynne (Bill Wynne) i andre verdenskrig fant seg i grøften av en Yorkshire terrier, kalte han ham Smoky (Smoky) og tok den med seg. Sammen besøkte de New Guinea, og snart begynte Smoky å hjelpe soldaten i sitt arbeid.

  Nysgjerrige fakta om Komodo øgler

Takket være hengivenhet til mesteren og lydigheten, og også til sin lille størrelse, kunne Smokey Gjør seg gjennom smale rør og kommunikasjon ledninger under den japanske flyplassen.

Uten hennes hjelp måtte soldatene grave grøfter og er under konstant skjelving av fiendens styrker.

Smokey jobbet også på sykehus som en en hundterapeut for de sårte soldatene. Etter krigen begynte hun å utføre noen roller i Hollywood, og vises også på forskjellige tv-programmer.

Da Smokey døde, ble et monument oppført i hennes minne i Cleveland, Ohio.

7. Yorkshire Terrier ble vant til å avle en ny rase – Yorkshire terrier.

7.jpg

I 1984 ble en liten Yorkshire terrier kalt Schneeflocken von Friedheck født. Funksjonen var flekkene i blå, hvite og gyldne farger. Werner og Gertrude Beaver (Werner Biewer, Gertrud Biewer), som var engasjert i avlshunder, bestemte seg for å bruke denne funksjonen for å avle en ny hundehund.

De klarte å skape en ny rase hunder, som de ringte Beaver Yorkshire Terrier.

8. De gjør morsomme lyder (tilbake nysing).

8.jpg

Lyder som Yorkshire Terrier publiserer kalles tilbake nysing. I stedet for å “skyve” luften ut av nesen, som folk gjør under nysing, starter hundene en serie skarpe, konvulsive pust, som er ledsaget av en slags grunt.

Og selv om noen hundeeiere er redde for en slik reaksjon, utgjør omvendt nysing ingen fare og går om noen få minutter. Dette skyldes vanligvis slike irritasjoner som pollen, støv, rengjøringsmidler og parfymer.

9. Yorkshire Terrier i Guinness Book of Records.

9.jpg

Yorkshire Terrier Sylvia fra England ble den minste hunden i historien. Som voksen var hennes høyde på tåler bare 6,35 cm, og vekt 113,4 gram.

  10 dyr som kan leve lengre uten mat

10. Hunden til allergikere.

10.jpg

Yorkshire Terrier er egnet for folk som lider av allergi

Ullene til disse hundene har samme struktur som det menneskelige håret, slik at det ikke skjuler eller lukter.

11. Yorkshire Terrier valper sover lenge.

11.jpg

De første ukene etter fødselen, Yorkshire Terrier valper sove 90% av tiden.

12. Den fete hunden.

I gjennomsnitt veier Yorkshire Terrier ca 3 kg, men de vet ikke selv om det, og derfor er de ikke redd for større dyr.

12-1.jpg

En gang en liten hund av denne rasen reddet en eldre kvinne fra en større hund fra Akita-rasen. Motstanderen var 8 ganger tyngre, men tapte, og Yorkshire terrier etter kampen satte 9 sting.

Les også: Hvorfor hunder vet hvordan de skal føle vår smerte?

12.jpg

I august 2015 tok eieren av Yorkshire Terrier seg til gatene tidlig på morgenen, selv før solgryet. På dette tidspunktet ble han søppelkledd en bjørn, Hvem, som så en mann, angrep ham. Mens mannen sliter med 100 kilo dyr, hans hund løp og bittet bjørnen ved hælen. Dermed distraherte hun dyret og mannen (og da hunden) var i stand til å unnslippe.

13. Gamle dyr.

13.jpg

Yorkshire Terrier hunder ble tammet over 12.000 år siden

Deretter hadde de krage, og til dato har mange designere som kommer med klær til hunder, omfatte krager.

14. Veldig hårete hunder eller en hårklipp av en Yorkshire terrier.

14.jpg

Ullene til disse hundene, så vel som håret til mennesker, vokser stadig, noe som betyr at eierne regelmessig skal kutte kjæledyrene sine. 

14-1.jpg

Til tross for at hunden viser at denne rasen har lang jakke, i normallivet, prøver eierne å kutte sine hunder kort så de kan det er praktisk å kjøre, og de snublet ikke.